Tidligere i høst har jeg skrevet et par innlegg hvor jeg har hengt ut Zalando. Først da de sendte meg en rabattkode fordi de angivelig «savnet meg», og la ved en serie produktanbefalinger «basert på mine tidligere kjøp». Disse anbefalingene avslørte at de slett ikke hadde basert det på den lilla kjolen som er det eneste kjøpet jeg har gjort hos dem, men på at brukerkontoen min hos dem er registrert på et mannsnavn, noe jeg har gjort fordi postmannen ikke vet at jeg er transkjønnet og vil være jente og jeg vil jo gjerne at posten skal komme frem. Dermed skjønte jeg jo fort at det ikke var «meg» de savnet, men heller pengene mine, for de aner jo ikke hva jeg har kjøpt tidligere engang. Så jeg valgte å ikke bruke rabattkoden min, for jeg belønner ikke løgner. Så enkelt er det bare.


Denne lilla kjolen er det eneste kjøpet jeg noen gang har gjort hos Zalando. Jeg er veldig glad i den kjolen og har brukt den mye, blant annet her på dette bildet tatt i London. Men at de basert på dette kjøpet har funnet ut at jeg skal være interessert i en masse mannsklær finner jeg lite troverdig…

Men dette valget nektet de å godta, så like før fristen på rabattkoden gikk ut i begynnelsen av oktober sendte de meg en mail til for å minne meg på å bruke koden, og også da prøvde de å fremstå som behjelpelige med å finne produkter jeg kom til å like, basert på mine tidligere kjøp. Fortsatt klarte de bare å foreslå mannsklær når de altså baserte seg på den lilla kjolen min. Jeg var fortsatt ikke imponert, så jeg lot fristen passere, og ignorerte mailen de sendte dagen fristen gikk ut hvor de skrev at det var siste sjanse til å bruke koden. Nå kom de vel ikke til å mase mer om den forbannede koden vel, nå som fristen var utløpt. Nå måtte de vel skjønne at de ikke oppnår noe som helst ved å sende meg slike mailer.

Vel, ja. Akkurat det virker det faktisk som om de har forstått. Men der stopper visst forståelsen, for da jeg hentet posten i dag fant jeg et brev med Zalandos logo utenpå. Og inni…?


Jeg er målløs. Det nytter altså ikke, uansett hva jeg gjør. For når jeg ignorerer rabattkoden, så sender de meg påminnelse om at jeg må bruke den like før fristen går ut. Og når jeg ignorerer påminnelsen, sender de meg en ny påminnelse samme dag som den går ut om at nå er det siste sjanse å få brukt rabattkoden. Siste sjanse. Etter dette er det ikke mulighet til å bruke den. Aldri mer! Men når jeg altså tenker «fint, da slutter dere kanskje å sende meg flere mailer om den der rabattkoden da», så svarer de med å sende meg en ny rabattkode… i posten…

Jeg har ikke ord.

Zalando kommer til å forfølge meg hele livet. De kommer til å sende meg nye rabattkoder helt til jeg sovner stille inn på gamlehjemmet, og vil stadig ta i bruk både ny og gammel teknologi for å få det til. De kommer til å oppsøke graven min og kanalisere ånden min for å vise meg sine produktanbefalinger i likkledesortimentet sitt, etter at de har gravd opp kista mi og fylt den med rabattkuponger. De gir seg faen meg aldri. Ikke før de har fått tynt ut siste usle krone fra sparekontoen min, og sannsynligvis ikke da engang.

Det frister nå å legge ut rabattkoden åpenlyst her i dette blogginnlegget. Men siden det står med liten skrift at koden kun gjelder på kjøp over 800 kroner, og ikke kan kombineres med andre tilbud, så vil dette bare føre til at de tjener penger på noen andre i stedet. Og begynner å forfølge disse også med sine virkelighetsfjerne anbefalinger.

Men kupongen går rett i avfallet. Og da mener jeg papirinnsamlingen selvsagt. Så kan kanskje kupongen gjenoppstå som en melkekartong eller noe annet nyttig i det minste.

Minner igjen om spørrerunden jeg har gående og oppfordrer til å spørre meg flere spørsmål om hva som helst. Regner med svarene vil bli lagt ut i et eget innlegg på søndag.

#transkjønnet #transkjønnethet #kjønnsforvirring #shopping #zalando #wecandomore