Det britiske kongehus har sterke tradisjoner for sine skandaler, men verden venter fortsatt på en kongelig skandale fra prins William og hertuginne Kate. Derfor reagerer jeg nå med vantro over at absolutt ingen satte Earl Grey-teen i vrangstrupen i går da et samlet pressekorps fra alle verdenshjørner publiserte bilder av paret med sin unge sønn prins George kledd i kjole. Hvorfor ikke? Da kjønnsforsker Jørgen Lorentzen uttalte at foreldre måtte la småguttene få gå med kjoler, var jo kommentarfeltet under Aftenpostens artikkel fylt til randen av nettroll som poengterte hvor galt og skadelig det er for gutter å gå i kjoler, etterfulgt av lovnader om at hvis deres sønner kom hjem kledd i noe feminint ville de bli gjort arveløse. For kjoler er bare for jenter og gutter som kler seg i kjoler blir homo. Sånn er det med den saken!

Men her er det faktisk snakk om arvingen til den britiske tronen. Ikke bare kler de ham i kjole, altså et plagg som bare er for jenter, de tvinger ham faktisk inn i den. Hvorfor reagerer ingen? Hvorfor sier ingen noen ting? Skjønner de ikke at han vil få varige men av dette? De kler jo sønnen sin, som er for ung til å ta en avgjørelse selv, eller i det hele tatt skjønne hva han har på seg, i en kjole! Jeg mener, se på dette bildet!


Illustrasjonsbilde: Scanpix

Åh… han hadde på kjole fordi han ble døpt i går? Så det er en dåpskjole? Åh… jammen da så. Det gir jo faktisk mening. For selv om det er vedtatt i debattforumene ellers at kjoler bare er for jenter, og at gutter som går i kjole automatisk blir homo, så er det jo tradisjon at både gutter og jenter blir kledd i kjoler til dåpen. For tradisjoner er viktige og må tas godt vare på, så da er det vel i orden da.

Beklager utbruddet mitt! Vi må nok se oss om etter en annen skandale.

Men hvorfor det er tradisjon med dåpskjoler også for gutter? Jeg tror dette er noe som henger igjen fra tiden da gutter gikk i rosa kjoler.

Minner igjen om spørrerunden jeg har gående og oppfordrer til å stille meg flere spørsmål om hva som helst. Regner med svarene vil bli lagt ut i et eget innlegg på søndag.

#kjønnsroller #kjønnsforvirring #klær #kongelige