Som overskriften sier er kjæresten min og jeg på plass i den nederlandske hovedstaden. Vi steg ut av flytoget ved Amsterdam Centraal i fire-tiden på ettermiddagen i går og fikk oss et aldri så lite sjokk. Her var det nemlig hele 25 grader og sommer, og kjæresten min forbannet at hun bare hadde tatt med seg et par sko, et par varme høst/vintersko. Ballerinaene hadde hun lagt igjen hjemme. Vi kom jo tross alt fra et tåkelagt Trøndelag med kjølige høsttemperaturer.

Arkivbilde fra før turen. Og når du har lest resten av dette innlegget, skjønner du hvorfor jeg har valgt å kjøre arkivbilde til dette innlegget i stedet for å poste et nytt.

Dermed gikk store deler av ettermiddagen, etter at vi hadde sjekket inn på hotellet, på å finne en skobutikk. Fascinerende nok ser de fleste skobutikkene her i Amsterdam ut som små kunstgallerier, og prislappen som henger på de få skoene som står fremme, hjelper også på følelsen av at du er i ferd med å kjøpe brukskunst. Men vi fant da noe til slutt. Dette var også den eneste shoppingen vi gjorde i går, for jeg var ikke villig til å gå å se på jenteklær mens jeg var i gutteuttrykk i tilfelle jeg fant noe jeg ville prøve.

For som du nå skjønner har jeg ennå ikke vært ute i Amsterdam som jente, og mens jeg skriver dette er jeg usikker på om jeg er helt klar ennå. Så det jeg tenker på nå er å prøve å gå litt rundt som gutt i dag, og skifte til jenteuttrykk når kvelden nærmer seg og heller prøve å ta en kortere tur i nabolaget da, slik jeg gjorde første gang jeg var i London for to år siden. Og går det greit da, så kommer jeg ikke til å kle meg som gutt igjen før vi reiser hjem på onsdag.

Når det er sagt er jeg usikker på hvor mange oppdateringer det vil bli underveis. Wi-fien på hotellrommet har litt den samme adferden som et blinklys, men den største utfordringen er likevel laptopen min. Vel sutrer den litt og henger seg opp litt hver gang jeg ønsker å laste en nettside, men prøver jeg å åpne Photoshop for å redigere bilder, stopper den helt opp. Det er så ille at jeg faktisk bruker mobilen til surfing, men å oppdatere blogg på mobilen er alt annet enn enkelt. Jeg kommer nok til å prøve å poste noen småoppdateringer underveis, men de store oppdateringene med bilder og lignende blir jeg nok nødt til å vente med til vi er kommet hjem.

Men nå vet du i alle fall at vi er ankommet og at vi er i live. Og jeg håper du heier på meg slik at jeg skal klare å komme meg ut som jente i løpet av kvelden.

#transkjønnet #transkjønnethet #skeiv #lhbt #lgbt #reise #Amsterdam #Nederland #psykisk #helse #depresjon #angst #jegvilhanylaptop