Jeg er litt frustrert akkurat nå. For ikke så lenge siden var jeg inne i en god flyt med daglige innlegg i denne bloggen. Det var før jeg plutselig møtte veggen og trengte en liten timeout. Denne fikk jeg og var klar til å begynne på igjen. Så kræsjet pc-en min, og jeg ble sittende igjen på bar bakke med en minilaptop som jeg hadde kjøpt for å ha en reisepc i bakhånd til å sjekke facebook og e-post når jeg er på tur. Med andre ord er den ikke bygget til å takle avanserte redigeringsprogrammer, og i alle fall ikke flere samtidlig.

Så her sitter jeg, og har ikke bare problemer med å oppdatere bloggen fordi mini-pcen fryser bare jeg tenker på skaleringsverktøyet i Photoshop. Nei, jeg får ikke gjort mine øvrige freelanceoppdrag heller. Disse er hakket viktigere for meg å få gjort unna, siden jeg tross alt tjener penger på disse, i motsetning til bloggen som jeg gjør på 100% frivillig basis. Selvsagt prioriteres disse, men når pc-en henger seg så mye i forsøket, så er kreftene borte når denne bloggens lesere skal pleies med nye innlegg. Og pleies må de, for blogglesere er ofte mindre lojale enn fotballsupportere i fjerde divisjon. Oppdaterer du ikke, så forsvinner de. Så når jeg ikke får gjort det, blir jeg frustrert, og jeg er frustrert nok fra før på grunn av jobbsituasjonen, som også henger sammen med pc-problemene.

Det er egentlig utrolig hvor avhengig jeg som freelancer er av den boksen i både jobb og hverdag, og hvor hjelpesløs jeg føler meg uten.


Illustrasjonsbilde: en såkalt Blue Screen of Death, bilde hentet fra Wikipedia Commons

Enn så lenge ligger hoved-pcen min i deler på gulvet på den lille klamme hybelen min, etter at den ble åpnet i går for å stille en diagnose på problemet. Det ser dessverre ikke ut til at vi vil finne en løsning før om senest en halvannen uke fra nå, enten i form av nye deler, eller rett og slett ny pc.

Så jeg har ikke glemt deg som leser denne bloggen. Men uten det riktige verktøyet er det vanskelig å få jobben gjort. Så jeg håper du fortsatt har litt tålmodighet igjen etter alt det rotet som har vært de siste ukene.

I kveld tar jeg i alle fall med meg mini-laptopen min med hjem til kjæresten min, og blir der hele helgen. Så jeg håper jeg får skrevet et par innlegg derifra når jeg ikke trenger å konsentrere meg om jobbrelaterte prosjekter som laptopen egentlig ikke tåler kapasiteten av.

Jeg skal i alle fall prøve!