Siden jeg i disse dager må flytte ut av eks-kjærestens leilighet og hjem til foreldrene mine for en periode, bestemte jeg meg for å utnytte den siste tiden så best jeg kunne til å gå ut som jente. Så i går dro jeg igjen inn til Trondheim sentrum for å møte min nye venninne Lisa som jeg traff for første gang tidligere denne uken. Men jeg feilberegnet tiden litt og var fremme i sentrum et kvarter før vi skulle møtes. Derfor tenkte jeg å gå og se litt på Trondheim Torg først, og smilte for meg selv ved tanken på at dette var første gang jeg gikk inn på et kjøpesenter som jente hjemme i Trondheim.

Smilet forsvant derimot fort da jeg gikk inn på Gina Tricot, og alarmen ble utløst i det jeg passerte inngangen…

Dermed fikk jeg oppmerksomheten til absolutt alle rundt meg, både i og utenfor butikken, og en representant fra personalet kom mot meg i full fart. Jeg ble da nødt til å prate med henne med min dype mannstemme, noe som gjorde at jeg ikke akkurat følte at blikkene ble færre. Jenta jeg pratet med håndterte forøvrig situasjonen veldig fint uten å gjøre noe stort nummer av dette, og etter å ha vist henne at jeg ikke hadde stappet noe ned i veska fikk jeg bare gå igjen. Men skaden var allerede skjedd, og etter denne hendelsen følte jeg at alle stirret på meg. Alt føltes plutselig feil. Håret mitt føltes uflidd og bustete, sminken føltes helt gal og antrekket horribelt. Jeg ville bare synke ned i jorda.

Heldigvis dukket Lisa opp like etterpå, og vi gikk til Rådhusparken og satte oss ned på en benk og bare pratet sammen. Lisa gikk også og kjøpte is til oss, som jeg forøvrig slukte, nervøs som jeg var. Men jeg var i det minste ikke alene, og etter å ha slappet av på benken i en times tid klarte jeg også å posere for noen antrekksbilder før jeg kjente at jeg hadde fått nok og ville hjem. Bildet over er et av dem, og jeg er sikker på at du kan se at jeg ikke akkurat er i særlig sprudlende humør.

Nå sitter jeg her og tenker på hvor irriterende dette er. Dette er kanskje siste gang jeg går ut som jente på en stund, fordi jeg ikke vet om jeg rekker så mye mer før jeg flytter. Og så avsluttes det hele med en så negativ opplevelse.

Hvor typisk er ikke det?

PS! Hjemme fant jeg forøvrig synderen. Det var første gang jeg brukte skjørtet jeg hadde på meg, og jeg hadde ikke sett at det på innsiden av skjørtet var sydd på en merkelapp, med en chip inni, som tydeligvis skulle klippes av før bruk. Tusen takk for den forhåndsinformasjonen, Kookai! Måtte dere brenne sammen med oppfinnerne av telemarketing.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #shopping #ginatricot #angst #depresjon #psykisk #helse #utfordring #negativopplevelse #fysj