I år har jeg for første gang på flere år blitt invitert på et Halloweenparty, hvor det i invitasjonen står spesifisert et utkledningstema. Men jeg har bestemt meg for å ikke dra. Ikke hvis jeg må kle meg ut. For siden jeg ennå ikke har turt å stå frem som transkjønnet, og derfor ennå lever som gutt hver dag, synes jeg at jeg kler meg ut nok fra før.

Men hva om jeg for en gangs skyld ikke kler meg ut…?

Halloween er en høytid jeg aldri har hatt tradisjon for å markere. Jeg synes selv jeg var for gammel til å bli med på tiggerunden da dette ble innført i Norge for cirka femten år siden, og med unntak av en og annen sporadisk fest mens jeg gikk skole, har jeg stort sett brukt å markere Halloween ved å skru av lysene, trekke for gardinene og late som om jeg ikke er hjemme. Jeg har med andre ord ikke noe særlig forhold til denne høytiden.

De som elsker Halloween snakker om hvor morsomt det er med utkledning. Hvor gøy de synes det er å få være en annen. For meg som hver dag føler jeg må spille en rolle er det bare slitsomt. Klart, jeg er jo blitt oppdratt til å være i denne rollen, så jeg er blitt vant til det. Likevel hadde det vært fantastisk å bare kunne få være seg selv en dag.

Det er da jeg tenker at jeg kanskje skal bruke Halloween til å for en gangs skyld gå kledd som den jenta jeg føler meg som. Jeg har jo gjort dette før, på en utkledningsfest med motsatt kjønn-tema, og det fungerte jo. Når alle rundt meg er utkledde så forventer de at jeg også er utkledd når jeg kommer i et antrekk som er veldig annerledes enn det de vanligvis ser meg i. De aner jo ikke at det er dette som egentlig er meg, og at jeg faktisk er utkledd alle andre dager.

Likevel kommer jeg ikke til å dra. Og grunnen er faktisk denne bloggen.

For nå har jeg blogget om min vei ut av skapet som transkjønnet i fire år. Den har etter hvert vokst og blitt den største norske bloggen om temaet, med flere hundre, ja tidvis over tusen, lesere hver dag. Skulle jeg møte kledd som jente, så vil kanskje noen kjenne meg igjen fra bloggen, og dermed klare å koble denne bloggen på meg. Det er jeg ikke klar for å la skje ennå.

Selv om det utvilsomt hadde vært en herlig blanding av sjokk og ironi hadde jeg dratt og det hadde kommet frem at jeg på denne dagen, når alle andre har kledd seg ut, er det jeg som for en gangs skyld viser hvem jeg egentlig er.

Noe å tenke på til neste år?

…og apropos Halloween – jeg har en Halloweenkonkurranse gående! Ikke gå glipp av den!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #Halloween #utkleding #utkleddsomsegselv