Vi skulle på kino, og prøvde å bli enige om å finne en film vi begge hadde lyst til å se. Noe som skulle vise seg å være vanskelig da det egentlig ikke var noen av filmene på programmet som fristet. I alle fall ikke blant de jeg ikke allerede hadde sett vel å merke. På tross av at vi hadde cirka 30 filmer å velge mellom i dag. Kanskje jeg er litt for bortskjemt?

Arkivbilde fra et kinobesøk tidligere i år…

Det var noen jeg kjente en gang i tiden som fortalte at på det lille stedet hun vokste opp, så var det bare kino på fredager. Da viste de en film, og da dro alle og så den filmen, uansett hvilken film det var, fordi det var fredag og kinodag. Jeg vokste opp i Trondheim, hvor vi i dag har 19 saler fordelt på to kinoer, og det vises et tosifret antall filmer hver dag. Fordi jeg hadde så stor valgfrihet, dro jeg bare på kino hvis de viste noe jeg virkelig hadde lyst til å se.

Hun var med andre ord mer på kino i sin oppvekst enn jeg var, på tross av bedre tilbud der jeg vokste opp. Og mens jeg stort sett bare så de trygge filmene jeg hadde en følelse av at jeg kom til å like, fikk hun utvidet sin horisont og opplevd filmer hun kanskje ikke ville valgt å se hadde hun hatt muligheten til å velge noe annet.

Kanskje det er noe i det, at denne valgfriheten har gjort meg bortskjemt og for kravstor?

Så jeg bestemte meg for å gå på med et åpent sinn, og gikk med på å se The Legend of Tarzan

I dag har jeg lært å være takknemlig for at jeg ikke vokste opp på et sted med kino bare på fredager, og at jeg har valgfrihet og ikke er nødt til å ta til takke med hva som helst. Samt at det er mulig å sove med åpne øyne.

#film #kino #tarzan #110kronerjegaldriserigjen #meh #terningkast3