Det er nok bare å innse at jeg nok aldri kommer til å bli vegetarianer. Likevel ser jeg at vi spiser for mye kjøtt, og derfor forsøker jeg å spise vegetarisk 1-2 ganger i uken*. Samtidig prøver jeg å sette sammen retter av rester jeg har i kjøleskapet og da passer det å lage pizza siden det er en rett som åpner for lett eksperimentering. For det blir jo kjedelig å spise det samme hele tiden.

Av tidsårsaker kjøper jeg ferdige bunner av varianten Fersk & Ferdig samt Peppe’s tomatsaus og bøffelmozzarella som base, mens den øvrige toppingen varierer. Det hender at jeg lager pizza med kjøtt, men da er det fordi jeg har noe rester fra en kjøttmiddag som må spises opp, og det er lenge siden sist jeg kjøpte kjøtt for å bruke det på en pizza.

Men denne gangen skal det handle om tre av de vegetariske pizzaene jeg har laget i løpet av de siste månedene.

Pizza #1: Grønne epler, rødløk og blåskimmelost
Grønne epler av typen Granny Smith er noe jeg til tider spiser absurde mengder av og som jeg lenge har tenkt på om jeg kan bruke som ingrediens på en pizza, da jeg jo vet at det er ganske vanlig å bruke epler på pizza i Italia. Da jeg leste online at det visstnok smakte godt sammen med blåskimmelost var jeg solgt og visste at dette måtte jeg prøve. For å gi det en ekstra spiss tilsatte jeg rødløk i blandingen. Resultatet ble en av de beste pizzaene jeg noen gang har spist, uten overdrivelser. Anbefales!

Pizza #2: Hvit pizza med kantarell og spinat
Her kuttet jeg faktisk ut tomatsausen og lagde en hvit pizza med ricotta i stedet under mozzarellaen. Toppingen består av en av mine favorittingredienser som jeg kjøper og bruker store mengder av når den kommer i butikken om høsten, nemlig kantarell, toppet med spinat etter steking. Helt ærlig skjøt jeg øyenbrynene rett i været ved første tygget over hvor godt det var, men etter hvert som jeg tok flere ble smaken litt overveldende. Samtidig følte jeg at pizzaen manglet noe, og faktisk tror jeg denne pizzaen hadde blitt bedre med noen skiver bacon. Skjønt den var jo god i sin nåværende form også, jeg bare savnet det lille ekstra.

Pizza #3: Paprika, oliven og ruccola
Dette er faktisk den siste pizzaen jeg lagde, og den ble laget så sent som på lørdag da jeg skulle kose meg litt etter en hektisk jobbuke. Når jeg bruker paprika i mat bruker jeg å kjøpe både rød og grønn paprika og mikse dem slik at retten ser mer fristende ut for øyet, selv om det i dette tilfellet er nok grønt i ruccolaen. Likevel hadde jeg både grønn paprika og ruccola liggende, så det ga mening å bruke begge deler. Jeg tilstår at jeg kjøpte oliven med tanke på akkurat denne pizzaen, men jeg har også planer om å lage en ny pizza med oliven i løpet av de neste dagene. Denne blir riktignok ikke vegetarisk, men den blir pescetarisk.

Var det noen av disse pizzaene som fristet? Synes du jeg skal legge ut flere ideer til pizzatopping senere?

*Jeg spiser aldri vegetarisk på en mandag. MDG kan ta seg en kjøttbolle…

#mat #middag #pizza #vegetar #vegetarisk #kjøttfri #ikkemandag #dakanjegspisebiffpåtrass