Siden jeg er transkjønnet og føler meg fremmed i kroppen min, er det svært sjelden jeg smiler når jeg på vei ut av dusjen møter speilbildet mitt. Men denne gangen klarte jeg ikke la være da jeg la merke til noe jeg ikke har sett før.

Etter to år med sparing ser jeg endelig resultater. Det ekte håret mitt er snart like langt som parykken min! Snart kan jeg endelig slutte å bruke den og bare gå ute blant folk med mitt naturlige hår, og likevel oppfattes som en jente. Eller kan jeg egentlig det?

For som jeg har skrevet tidligere er kanskje håret mitt blitt langt, men særlig ivaretatt er det ikke. Det har fått lov til å gro fritt uten noen annen innblanding enn en omgang med sjampo tre-fire ganger i uken, og siden det ikke har vært en saks i nærheten av det siden våren 2014 er det heller ikke mye frisyre å snakke om. Det er bare langt og uregjerlig, og jeg tviler på at jeg passerer som jente om jeg skulle droppe parykken og lufte hodebunnsutvekstene mine i sin nåværende form.

Skal jeg droppe parykken må det ekte håret mitt formes og få en mer passende fasong og frisyre. Men siden jeg ikke er ute som transkjønnet kan det ikke skje over natten heller. Som alt annet jeg har foretatt meg på veien ut av skapet må det skje gradvis. Dermed vil det ideelt sett være best om jeg finner en frisør som jeg over tid kan møte jevnlig og legge en plan om fremgangsmåte med. Men hvordan finner man denne frisøren når man ikke er åpen om sin transkjønnethet og i tillegg er så sjenert at man ikke tør å bare gå inn i en tilfeldig frisørsalong og spørre?

Det er da man tar i bruk bloggen og spør dem som leser den om råd om noen som passer i Trondheim man kan henvende seg til. Eller enda bedre, om du kjenner noen, få dem til å henvende seg til meg. For jeg siden jeg er så utrygg på meg selv ennå, så er jeg på jakt etter noe mer enn noen som gjør underverker med en saks. Jeg er ute etter noen jeg kan stole på, som får meg til å føle at jeg er i trygge hender og som kan hjelpe meg med å gradvis kunne nå målet mitt om å få en frisyre som gjør det lettere å passere som en hvilken som helst jente, slik jeg per i dag gjør med parykken min.

For når parykken kastes og jeg begynner å gå uten er det egentlig ingen vei tilbake. Da er jeg Emilie på heltid. Jeg lyver hvis jeg sier at den tanken ikke skremmer meg litt. Men sannelig er det fryktelig spennende også!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #Trondheim #frisør #hår #hair #skjønnhet #beauty #lykketroll