Akkurat nå er jeg usikker på om det å stille til intervju med Adresseavisens nettmagasin trd.by er noe av det smarteste eller noe av det teiteste jeg noen gang har gjort. For du vet hvordan det er når du våkner med verdens største kvise en morgen, så føler du når du går ut at alle stirrer og tenker «fy faen, hun der har Ari Behn stikkende ut av pannen».

Litt sånn føler jeg det når jeg går ut som jente. Bortsett fra den delen med Ari Behn da, det hadde jo bare vært dumt. Likevel føler jeg at alle jeg passerer på gaten bare vet at jeg er biologisk født gutt og at alle stirrer som om jeg er et misfoster. Jeg vet at dette bare er paranoiaen min som snakker og at det egentlig ikke er noen som stirrer, men at det bare føles sånn…

…men nå som jeg altså har latt meg avbilde på forsiden av den største nettavisen nord for Dovre med en tekst om at jeg er transkjønnet påklistret så kommer jeg garantert ikke til å føle at noen stirrer i det hele tatt om jeg våger meg ut på gaten! Neida! Ikke i det hele tatt!

Dermed erkjenner jeg, fordi jeg jo har presset meg selv ganske mye i det siste, bør ta det litt med ro fremover og kanskje ikke gå ut som Emilie på en liten stund. Likevel, hvis jeg plutselig får veldig lyst og kjenner et sterkt indre behov for det, så skal jeg selvsagt tillate meg selv den gleden. Det er jo ikke sånn at jeg skal stenge meg mer inne heller, for da har jo intervjuet virket mot sin hensikt.

For det føltes jo veldig godt å kunne være seg selv i går, da jeg noen timer før intervjuet ble publisert, gikk ut og møtte de to studentene som hadde kommet hele veien fra Oslo bare for å intervjue meg. Det gikk så bra at det føltes ekstra pyton å måtte ta av parykken og sminken i går kveld da jeg skulle legge meg, og jeg utsatte det også i det lengste. Så jeg er jo ikke i tvil om at det er dette jeg vil.

Men av og til er det greit å stoppe opp litt og puste ut slik at det ikke blir for mye, og når kroppen min allerede har gitt meg en advarsel denne uka, så trenger jeg vel egentlig ikke flere.

Likevel er jeg stolt av meg selv for alt jeg har klart å utrette så langt. Så selv om jeg nå stopper opp litt så er jo dette eventyret på ingen måte over, og jeg regner med du er like spent som meg på fortsettelsen.

PS! Jeg vet jeg har vært sløv med å svare kommentarer de siste dagene. Men det kommer! Patience!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #psykisk #helse #angst #depresjon #paranoia #hjelp