Jeg nærmer meg stadig lyset fra åpningen av skapet, og finner stadige nye måter å utfordre meg selv på for å komme nærmere et liv som jente på heltid. Men selv om jentepuben på Café 3B den siste fredagen hver måned ikke var helt det riktige for meg, så har kjæresten min og jeg sammen funnet ut at det var et annet aspekt ved det som kanskje var mer verdifullt for meg og min utvikling, nemlig veien dit og tilbake igjen. Så kanskje jeg har mest nytte av å begynne å gå korte turer i sentrumsområdet som jente?

Men så er det nå engang sånn at vinteren har dukket opp og lagt igjen et hvitt belegg på bakken, som ofte også skjuler et gjennomsiktig men glatt lag under. Og siden jeg har begrenset med fartstid utendørs som jente, så mangler garderoben min noe essensielt for å kunne utføre utendørsaktiviteter på denne tiden av året. Jeg mangler vintersko.

Så når jeg likevel var innom Nelly, som en del av jakten på julekjolen som jeg skrev første innlegg fra i går, så kunne jeg vel se etter om de hadde noe jeg ville vært komfortabel med å ikle mine føtter i. Og da så jeg noe jeg overhodet ikke var forberedt på. Noe jeg trodde forlengst var avgått med døden, og som jeg trodde jeg aldri ville se noe annet sted enn på føttene til sosialklienter. De samme sosialklientene som ellers i året bruker sko med borrelås.


Skjermdump: Nelly.com

Seriøst?! Er snowjogs tilbake?!

Dette 80-talls fottøyet har alltid vært noe av det styggeste jeg har visst om. Selv da jeg var bitteliten, og de knallrøde snowjogsene som tanta mi hadde på seg da vi var ute og så på rakettene, er det eneste jeg husker fra nyttårsaften da jeg var to år. Nå er det imponerende at jeg i det hele tatt husker noe fra nyttårsaften da jeg var to år, men så stort inntrykk gjorde de faktisk. Men da jeg var to år var vi ennå på 80-tallet, på den tiden dette ble ansett som kult. Men finn frem et hvilket som helst moteblad fra dette tiåret. Det er fint lite av det som var «kult» da, som fremstår som like kult i dag. Da jeg kom på ungdomsskolen på slutten av 90-tallet, var snowjogs så godt som borte fra skobutikkene, og det eneste stedet du fikk kjøpt dem var på Obs. Til en tosifret pris. Det var ikke mange av mine medelever som hadde snowjogs, men de få som hadde det, fikk også høre det. Selv engelsklæreren min ble mobbet for at han hadde snowjogs.

Og nå er de tilbake?!

Jeg sier som jeg alltid har sagt. Jeg har ikke peiling på mote, men jeg vet hva jeg liker. Og snowjogs er, og har alltid vært, et av de styggeste fottøyene jeg vet om. Selv om de har fornorsket navnet og kalt det snøjoggere.

Men dersom du vil begå sosialt selvmord, og i tillegg bla opp den stive sum av 799 kroner for det, så får du kjøpt dem her.

Hva synes du? Hot, not or snot?

PS! Årets siste jentepub finner sted på Café 3B fredag om en uke. Jeg har fortsatt ikke bestemt meg om jeg skal dra eller la være.

#snowjogs #snøjogger #vintersko #mote #styggmote #borrelås #sosialtselvmord #sosialklient #navneste