Tilfeldigvis mens jeg lot blikket mitt vandre nedover forsiden av blogg.no, la jeg merke til at nomineringen til Vixen Blog Awards 2013 er åpnet. Dersom du ikke er så bevandret i bloggverdenen at du ikke har fått med deg hva Vixen Blog Awards er, så kan jeg ikke akkurat si at jeg synes synd på deg, men det er altså det nærmeste vi kommer en slags offisiell kåring av Norges «beste» blogger. «Beste» i anførselstegn.

Diamanter är en flickas allra bästa vän. Foto snippet fra Vixen.no

For det jeg synes er påfallende er at selv om arrangørene sier de ser etter blogger som «skiller seg ut» og har «det lille ekstra», så er vinnerne skremmende like, og nesten utelukkende bare bloggere som legger ut bilder av seg selv hvor de poserer i de nyeste klærne sine foran en hvit vegg, og skriver under hvor du kan kjøpe disse klærne slik at du kan kopiere stilen deres og blogge om det så du vinner Vixen Blog Awards neste år. Men jeg mistenker dem for å lese og la seg «inspirere» av hverandres blogger, for jeg synes det er lettere å skille Smurfene fra hverandre enn de som går seirende ut av denne konkurransen. Inkludert vinneren av Årets Herreblogg, skremmende nok. Jeg synes Kong Halvor egentlig sa det best i sin gjennomgang av vinnerne av Vixen Blog Awards 2012.

Vi, som på tross av flere forsøk med jevnlige oppdateringer på dagens outfit og wants i starten, etter hvert innså at dette ikke lå for oss og begynte å kjøre bloggen i en egen retning, har ikke en sjanse. Eller…?

Smurfelines outfit: LUE // KJOLE // SKO, alle plagg som har gått i arv gjennom generasjoner, og opphav er derfor ukjent. Smurfene er © Peyo.

For plutselig våknet igjen filosofen i meg og jeg ble sendt avgårde med tanketoget på et spor hvor alle stasjonene underveis hadde navn relatert til «Hva hvis?» eller «Hadde jeg?». For selv om dette for meg er like troverdig som at forskere vil finne intelligent liv på Vestbredden på Ullevaal Stadion under Vålerengas hjemmekamper, så er jo det jeg driver her en slags livstils- og inspirasjonsblogg. Sånn sett passer den jo inn i kravene. Hva hvis jeg virkelig hadde blitt nominert til en av prisene, og hadde mottatt en nominasjon. Hadde jeg turt å dra? Hadde jeg turt å møte opp som jente i kjole eller kjørt safe og kommet i en kjip dress? Hadde jeg kommet til å hatt på masken hele kvelden for å sikre min identitet, eller hadde jeg latt den være hjemme nettopp for å ikke koble meg til bloggen min?

Og så passerer tanketoget en stor stasjon. Hva hvis jeg hadde vunnet en pris og ble kalt opp på scenen for å hente den. Hadde jeg turt dette?


Skal vi tro denne bloggen har jeg alltid på meg denne kjolen når jeg filosoferer….

Sannsynligvis ikke. Og jeg vet det er usedvanlig dumme tanker å ha, for jeg vet med meg selv at sannsynligheten for å i det hele tatt komme til semifinalen i denne konkurransen er forsvinnende liten. Sjansen er større for at jeg kommer til å få en «hvem tror du at du er»-kommentar til dette innlegget.

Men faktisk så ble jeg litt tent, og har lyst til å finne ut om dette er noe jeg ville turt. Så hva gjør jeg da?

Jeg oppfordrer deg som har lest helt ned hit til å gå inn og nominere meg selvsagt. Fordi jeg tror at hvis mange nok gjør det, så må da i det minste juryen legge merke til denne bloggen. Hvilken kategori legger jeg meg ikke borti, men velger du «årets herreblogg» blir jeg blodig fornærmet…

Sannsynligvis vil det ikke være rom for meg mellom alle posere-foran-hvit-vegg-klonene, men siden dette er eneste måte å finne ut om jeg hadde klart å gjennomføre det, så må jeg bare prøve. Og når det kommer til stykket. Var det ikke noen som skiller seg ut de ville ha?

Om ikke dette innlegget ødelegger siste rest av muligheter for å bli nominert da.

Minner igjen om spørrerunden jeg har gående og oppfordrer til å spørre meg flere spørsmål om hva som helst. Jeg tenker i utgangspunktet å avslutte den og svare på spørsmålene på lørdag eller søndag, men dersom jeg merker at nysgjerrigheten dør ut og spørsmålene uteblir kanskje jeg avslutter tidligere.

#transkjønnet #transkjønnethet #vixen #vixenblogawards #erikkevixenegentligenhunnrev ? #whatdoesthefoxsay ?