Så var årets tredje spørsmålsrunde kommet til det punktet at det er for sent å spørre, og jeg skal svare. Nok en gang var dere kreative og ga meg litt å bryne meg på, slik at vi fikk en spørsmålsrunde forhåpentligvis begge parter fikk glede av.

Så hva lurte dere på denne gangen?

De første spørsmålene denne runden kommer fra Elin:

Har nokon kjent deg igjen frå bloggen?
Ikke som jeg vet. Det vil si, det har jo vært noen som kjenner hemmeligheten min og at jeg kaller meg Emilie som har funnet bloggen min og dermed lagt sammen to og to. Men om det er noen uvitende bekjentskaper der ute som har funnet den og kjent meg igjen, så har de i alle fall ikke fortalt meg det.

Du seier du snart er ferdig med stillinga du har no. kva har du lyst til å gjere etterpå?
Aner ikke skal jeg være ærlig. Mest sannsynlig ender jeg vel opp i en butikkjobb igjen. Vi får se.

Deretter følger noen spørsmål fra Sandra:

Har du hørt noe mer fra din tidligere kompis som sendte den mailen til foreldrene dine?
Nei, men det overrasker meg heller ikke. Han er jo en stor pingle når alt kommer til alt, og forventet vel ikke å bli avslørt så nå holder han en nok en lav profil i håp om at han da skal få slippe unna. Men den gang ei. Hadde han i det minste hatt baller til å kontakte meg og be om unnskyldning så, men det har vært helt stille. Jeg har hatt lyst til å ta kontakt selv, men det har ikke noe for seg å ringe eller sende e-post. Det blir dermed litt utfordrende i og med at han bor i en annen kant av landet, men jeg har slekt i den byen han bor i nå, så det koster meg ikke så mye å dukke opp uanmeldt på døra hans…

Og for de som ikke aner hva det er snakk om her, les innlegget «Kjære leser, jeg har løyet for deg«.

Har du snakket med svigerforeldrene dine etter at de fikk høre sannheten?
Nei, det har jeg ikke. Men de bor også et stykke unna, så jeg har heller ikke sett dem på en stund, og jeg har aldri hatt for vane å ringe dem for å prate. Delvis fordi jeg ikke liker å snakke i telefon, og delvis fordi kjæresten min ringer dem relativt ofte selv. Men det virker ikke som at noe er forandret der.

Hva er drømmejobben din?
Legobyggmester! Stillingen eksisterer, for det har jeg nemlig sett hos Hamley’s i London. Men jeg tviler på at den er særlig godt betalt. Utover det så har det jo alltid vært en drøm å kunne leve bare av å skrive.

Favorittbutikken din?
Av dem vi har tilgjengelig hjemme i Trondheim: New Yorker. Utvider vi til resten av verden legger jeg til Dorothy Perkins og Forever 21.

Favorittsmågodtbiten din?
Dødt løp mellom sure sitronmunner og vaniljefudge

Så er det Tove sin tur:

Hva syns du er best ved Trondheim?
Vel, jeg er jo ikke bare ivrig Rosenborg-supporter, jeg er også Trondheimspatriot og elsker hjembyen min! Det jeg tror jeg liker best er at byen er både stor og liten samtidig. Med sine cirka 180.000 innbyggere er Trondheim som en storby å regne, noe som gir større kundegrunnlag for spesialbutikker og lignende som ikke kunne fungert i en småby. Samtidig er sentrumskjernen veldig kompakt på grunn av de naturlige grensene Nidelva setter der den slynger seg gjennom landskapet og har dannet halvøya hvor sentrum befinner seg, og dette gjør at det er gangavstand til det meste.

Hva er Trondheims fineste sted?
Her var jeg ikke i tvil om hva jeg skulle svare. For når man på en solskinnsdag kommer gående over Bakke bru mot sentrum, på sørsiden av brua, og ser utover Nidelva mot bryggerekkene med Nidarosdomen i bakgrunnen – da kjenner jeg at Trondheimspatriotismen banker ekstra i brystet. De fleste bildene av bryggerekkene ved Nidelva er tatt fra Gamle Bybro, hvor man ser nordover mot nettopp Bakke bru. Det er et fint motiv også, og siden det ikke er biltrafikk på Gamle Bybro er nok det et bedre sted å bli stående for å se, men da står man jo med ryggen til Nidarosdomen. Derfor synes jeg synet fra Bakke bru er enda finere.

Like etter at Tove hadde stilt dette spørsmålet fredag ettermiddag grep jeg kameraet og gikk i retning sentrum for å ta dette bildet, da det jo var ganske fint vær denne dagen. Men med lav vårsol ble det en del motlys, så motivet kom ikke helt til sin rett. Jaja, du får bare stole på meg når jeg sier at dette er Trondheims fineste sted.

Hvor anbefaler du å gå neste gang jeg kommer? Har du noen skjulte perler på lager?
Jeg valgte å slå sammen disse to spørsmålene fordi jeg føler de glir litt over i hverandre. I første omgang blir det jo åpenbare ting som Sverresborg Trøndelag Folkemuseum hvor gamle bygninger som opprinnelig var oppført i Trondheim sentrum på 1700-tallet og senere flyttet opp på museet hvor de danner sitt eget lille bytorg, samt bygninger fra gamle gårdsbruk i Trøndelag.

Bydelene Bakklandet og Møllenberg har også sin porsjon med gamle arbeiderboliger i tre oppført rundt forrige århundreskifte, og jeg mener å ha sett en plakett på en vegg på en husvegg på nedre Møllenberg hvor det står at dette aktuelle huset opprinnelig sto i Trondheim sentrum før det ble flyttet til sin nåværende plassering på et mye senere tidspunkt.

Utover det er også området bak Vår Frues Kirke verdt å ta en titt på. Her finner vi nemlig St. Jørgensveita som er en av få gater som står igjen fra det gamle gatenettet som var i Trondheim før Cicignon la det nåværende gatenettet etter Hornemannsbrannen i 1681 som utslettet mesteparten av byens bebyggelse. Veita er et populært motiv for malere med de lave husene og tårnet fra Vår Frues Kirke i bakgrunnen. Og «det engelske kvarter» i Arkitekt Christies gate, oppført i 1904, like bak Prinsen kino. Det er overraskende få trondheimere som vet at dette byggverket eksisterer engang, men så ligger det også litt utenfor der de fleste av oss går til daglig. Der har jeg en hemmelig drøm om å bo når jeg blir rik og får råd til det…

«Det engelske kvarter», Arkitekt Christies gate 4 i Trondheim. Jeg har flere ganger blitt stående her og bare studere detaljene. Foto: Jensens/Wikipedia Commons

Det neste spørsmålet er det Noen som spør. Ja, vedkommende har signert med «Noen»:

Hva var/er ideen med rompe-bildet du bruker å pryde spørsmålsrundene dine med?
Haha! Det er vel andre gang jeg bruker det rumpebildet, og det var vel tilfeldig at det ble sånn. Bildet ble tatt i forbindelse med at jeg hadde kjøpt mine første jentejeans, og kjæresten min insisterte på å få tatt en bilde som viste hvor fin rumpe jeg hadde i den. Så ble bildet liggende i arkivet mitt helt til jeg trengte en header til en spørsmålsrunde. Tilfeldigvis så jeg det bildet i nevnte arkiv og tenkte «hvorfor ikke?». Og da ble det sånn.

Håper ingen ble støtt…

Så er det Siss som står for tur:

Du sier du er lesbisk (i tillegg til transkjønnet). Du har jo mannlige kjønnsorgan og da er du jo mann i et intimt forhold med kjæresten? Dere kan t.o.m lage barn 🙂
Jeg skal innrømme at jeg ikke helt skjønte spørsmålet, for dette virker jo mer som en konstatering enn et spørsmål. Men jo, jeg har tissen på utsiden, og i teorien kan vi produsere arvinger, selv om kjæresten min neppe ville godtatt det siden hun har fobi mot alt som heter graviditet og fødsler. Men jeg ser på meg selv som jente, forelsker meg ikke i noe annet enn jenter, og har en samboer som er jente. Dette holder for meg for å kunne definere meg selv som lesbisk. Jeg skjønner dette kan være vanskelig å forstå for andre, men hva andre måtte mene er jo egentlig temmelig irrelevant. Så lenge de slipper å være intime med meg, slipper de også å bekymre seg over denne problemstillingen.

Det neste spørsmålet kommer fra navnesøster Emilie som blogger under aliaset Egeo:

Pleier du gå å handle klær i butikken eller foretrekker du nettet?
Jeg gjør begge deler faktisk! Av og til hender det til og med at jeg drister meg inn i prøverommet med et par kjoler over armen, men jeg har ennå ikke gjort det i en butikk ikke har en herreavdeling. Men det kommer vel etterhvert. Det handles likevel mest på nett, men det handler mer om at jeg finner mer spennende klær online enn jeg gjør i en fysisk butikk.

Brrr… prøverom kan være skumle greier. Her, prøverommene på H&M City Lade, Trondheim.

Deretter noen spørsmål fra Ellis:

Kan du fortelle kort hva kjæresten din driver med? (Jobb skole osv)
Av hensyn til hennes privatliv har jeg ikke lyst til å svare på dette spørsmålet. Jeg håper det går greit.

Hvordan ser drømmedama ut?
Det er omtrent umulig for meg å svare på, for utseende betyr ikke så mye i det lange løp. Visst kan man tiltrekkes av en nydelig dame på byen, som man kanskje til og med får muligheten til å bli kjent med. Men så viser det seg at hun er et skikkelig dårlig menneske, og da vil dette for meg faktisk påvirke hvordan jeg oppfatter henne utseendemessig. Faktisk har jeg også opplevd det motsatte at noen jeg i utgangspunktet syntes litt synd på fordi jeg synes hun hadde kommet uheldig ut av genlotteriet, viste seg å ha en fantastisk personlighet og etter hvert som jeg ble kjent med henne synes jeg bare hun ble penere og penere. Jeg vil legge til at dette ikke er noen jeg noen gang har hatt et romantisk forhold til, men valgte å dele denne historien likevel.

Det var det lange svaret. Men fordi jeg ikke vil sove på sofaen i natt, så svarer jeg heller kort og greit at drømmedama selvsagt ser akkurat ut som kjæresten min.

Kan vi få se bilder av leilgheten deres?
Nei

Kan du bake?
Bare hvis bakverket lages med utgangspunkt i gule poser det står Toro på.

Trener du?
Jeg går til og fra jobben hver dag. Det tar 20 minutter en vei. Jobben krever også innimellom en del tunge løft, så jeg får kjørt meg en del der. Utover det er trening avgrenset til en lang tur til fots når været og tidsskjemaet mitt tillater det.

Er planen å bli i Trøndelag, eller kunne du tenke deg å flytte?
Jeg har det fint i Trondheim og elsker virkelig hjembyen min. Drømmer nok litt om London, men det realistiske er nok å bli her.

Enda et bilde av Trondheim, dere! Foto: Åge Hojem/Wikipedia Commons

Sebastian er selvfølgelig like ivrig som vanlig, og lar ikke denne spørsmålsrunden være noe unntak:

Hvis du trener, hva slags type trening trener du?
Se svaret mitt til Ellis

Er du opptatt av utseende ditt og andres? Du har i hvertfall smak med klær osv.
Jeg har en blogg hvor jeg viser frem antrekk. Jeg tror det kan være med på å gi en slags pekepinn.

Hva er det verste som kunne ha skjedd med deg?
Dødt løp mellom scenarioene å få en meteor på størrelse med Belgia i hodet, eller å våkne opp i en ukjent seng i armkroken til Gro Helen Tørum.

Hvordan går det med deg, foreldrene dine og svigerforeldrene (hvis du har) nå for tiden ang. transkjønnsgreiene?
Hvis jeg har? Svigerforeldrene mine har så vidt jeg vet ikke avskrevet meg etter at de fikk vite om min transkjønnethet. Eller vet du noe jeg ikke vet? Uansett, så tror jeg da de har det bra alle sammen. Jeg har i alle fall ikke hørt noe annet.

Har du hatt en emofase en eller annen gang i livet ditt?
Takk og lov for at svaret er nei!

Hvilken kjendiser synes du er pene/kjekke/hot? Jeg synes Andy Biersack ser bra ut.
Sannelig om jeg vet… jeg har liksom sluttet å se på kjendiser på den måten. Jeg hadde vel et slags crush på Emma i Spice Girls en gang, men det var før jeg utviklet kjønnshår. Jeg hadde ikke engang oppdaget at jeg følte meg som jente ennå, så tidlig var det.

Så et litt stort spørsmål, signert Vibeke:

Hva tenker du om transkjønnede og kjærligheten? Tror du det er en fordel at du er lesbisk?
Tja… jeg vet at mange transkvinner, enten de er kvinner på heltid eller deltid, ender opp alene. Jeg trodde selv jeg kom til å ende opp alene, og var forsont med den tanken helt til kjæresten min altså dukket opp og ødela alt. Men om det er en fordel at jeg er lesbisk? Vel, samtlige transkvinner jeg vet om som er i et forhold er i et forhold med en kvinne. Nå skal jeg ikke si at det ikke finnes noen, men jeg har i alle fall aldri hørt om noen transkvinner her hjemme i Norge som er i et forhold med en mann. Men jeg vet om flere tilfeller hvor transmenn er i et forhold med en kvinne. Hvorfor? Jeg aner ikke, det vil bare bli gjetting fra min side. Det vil også svaret på om det er en fordel å være lesbisk bli, men det virker nesten som at det har gjort det lettere for meg å finne en partner. Ikke at jeg lette, som sagt…

Og helt til slutt, noen spørsmål som ble stilt anonymt – dog fra Sebastian sin IP-adresse… hmmm…

Hva er favorittbrusen din?
Det har noen fra din IP-adresse spurt om i en tidligere spørrerunde. Svaret er fortsatt Coca Cola.

Hva synes du om Andy Biersack, stilen/utseende, musikken og slikt?
Noen fra din IP-adresse har også spurt om hva jeg synes om Black Veil Brides før, og jeg svarer som sist at det ikke er min type musikk. Jeg vil også legge til at emo-stilen burde vært forbudt ved lov etter konfirmasjonsalder.

Og snipp snapp snute, så var denne spørsmålsrunden ute. Rakk du ikke å stille meg ditt spørsmål, så vit at det kommer en ny sjanse andre fredag i april. Titt derfor gjerne innom igjen da, men titt heller enda mer enn gjerne innom allerede i morgen også. For da blir det presentert enda mer gøy her i bloggen når vi passerer innlegg nummer 600.

Hei så lenge!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #spørsmål #svar #questions #answers #spørsmålsrunde #spørrerunde #spørretimen #stortinget ?