Så var det klart for å svare på spørsmålene til den siste spørsmålsrunden, og som vanlig ble det stilt mange gode og varierte spørsmål. Ikke overraskende var det noen av dem som omhandlet eksen min, og selv om jeg forstår at leserne mine er nysgjerrige så har jeg valgt å fjerne disse spørsmålene. Jeg har skrevet mer om hvorfor i dette innlegget.

Men dere lurte jo på mye annet også som jeg ikke tok bort, og hva var så det?

Først ut var Tonje – Rutrum, som ikke overraskende kom med sminkespørsmål:

Hvor ser du etter inspirasjon for sminke?
Foreløpig synes jeg det er vanskelig nok å klare basic sminke, så jeg har vel ikke selvtillit nok til å se på inspirasjon andre steder riktig ennå. Husk, det er ikke så lenge siden jeg begynte å sminke meg selv…

Hva slags produkter bruker du?
Foundation, concealer, eyeliner, maskara og en eller annen farge på øyelokkene. Leppestift hvis jeg føler for det i øyeblikket.

Hvordan oppbevarer/behandler du parykken for å holde den så fin?
Den legges i et spesiallaget nett som fulgte med parykken da jeg kjøpte den, som igjen henges på en kleshenger i skapet. Ellers går jeg jevnlig over den med en spesiallaget børste, uten de der plasttuppene på endene. Men den varer likevel ikke evig, så jeg tenker på å skaffe flere parykker snart. Av samme merke og modell, fordi jeg er veldig fornøyd med den jeg har.

Hvor mange par høye hæler har du? 😀
Åh herregud, ikke spør så vanskelig, haha! Når jeg skriver dette så har jeg dem ikke tilgjengelig, da de ligger i en kasse i kottet i den nye leiligheten min mens jeg selv sitter hjemme hos foreldrene mine. Men etter husken så tror jeg at jeg har cirka 10 par. Men jeg er ikke sikker… og så har jeg jo nettopp, altså for to-tre måneder siden, kastet noen i en Fretex-container.

Disse har jeg ikke lenger. Hva faen tenkte jeg på da jeg kjøpte så mange spisse høyhælte sko?

Den neste som hadde noe hun lurte på var Charlotta:

1. Du bruker nok parykk nå. Men viss og når du blir jente på heltid, vil du da la ditt hår vokse langt?
Jeg jobber faktisk med saken! Jeg har ikke vært hos frisøren på halvannet år, og har vel hår ned til skuldrene nå. Til min snobbete farmors store fortvilelse. Men hun vet jo ikke bedre.

2. Viss du vant storpotten i Lotto, hva ville du gjort da?
Kanskje litt kjedelig svar, men betalt ned alt av studie- og boliggjeld, gitt en del til foreldrene mine og søsteren min – og tatt med en masse venninner til London på kjoleshopping på min regning.

Og kanskje Amnesty hadde fått litt…

3. Hvem er ditt favoritt parfyme?
Syntax Error

…og ingen spørsmålsrunde uten Sebastian:

1. Hvis du måtte velge mellom å være vampyr eller varulv, hva hadde du valgt og hvorfor?
Varulv. Vampyrer vises ikke på bilder, noe som ville gjort det umulig å dele dagens outfit.

2. Ville du helst hatt tenner som hår eller hår som tenner hvis du måtte valgt?
Snakker om tap/tap-situasjon. Med hår som tenner er du jo garantert hår i maten uansett hva du gjør, og om håret i tillegg tenner blir det fort så varmt at du skolder ganen også. Tenner som hår er nok lite attraktivt, men håper parykken skjuler det og at hodebunnen min ikke biter neste gang noen stryker meg gjennom «håret».

3. Hvordan takler du gender dysphoria?
Dette spørsmålet er alt for omfattende til å klare å dele dette i løpet av bare noen få avsnitt. Heldigvis finnes det en side på internett hvor jeg har delt alle min personlige utvikling og mine tanker om dette temaet. Du finner den på emiliesskap.blogg.no.

4. Hva synes du om Rikshospitalet ut i fra det du har hørt angående behandling av transkjønnete?
At de virker sykelig opphengte i sex siden de jo stadig etterspør soveromsaktivitene når de skal vurdere aktuelle pasienter…

5. Liker du å spille Minecraft eller The sims spillene?
Spilte litt The Sims før, men synes det minner litt for mye om å leke med dukker, og det finner jeg merkelig at noen på denne siden av puberteten finner underholdende. Jeg brukte det stort sett til å bygge hus, men selv det gikk jeg lei av etter en stund.

Lette litt i arkivet mitt, og fant en screenshot av dette huset jeg lagde i Sims 3 for noen år siden. Sims 4 skal jeg ALDRI kjøpe…

De neste spørsmålene kommer fra Ellis:

Har du noengang opplevd å bli sjekka ut/opp av heterofile gutter? Hvis ja, hva syns du om det?
Det har aldri skjedd så vidt jeg vet, men om det hadde skjedd så hadde jeg tatt det som en kompliment. Så fremt de hadde godtatt at jeg ikke er interessert i gutter så klart, men jeg tror ikke det hadde vært noe problem å holde dem unna når jeg hadde avslørt hva jeg er… hihi…

Favorittpotetgull?
Maarud Røffe Rifler med paprika

Kunne du tenke deg å ha en trekant noengang?
Nei

Typisk frokost en hverdag og helg?
Om morgenen har jeg ikke lyst på mat, men jeg blir også uvel hvis jeg ikke spiser før jeg går ut, så da må jeg tvinge i meg noe. Da går det i noe enkelt som et par brødskiver med noe lettfordøyelig som f eks leverpostei eller kaviar. Ikke særlig spennende med andre ord.

Øverst på ønskelista akkurat nå?
Fotostativ og fjernkontroll til speilrefleksen så jeg kan fortsette å dele antrekksbilder med deg og de andre leserne.

Hva tenker du om niqab?
Så fremt det ikke er noen tvang inne i bildet, så synes jeg folk skal få lov til å gå kledd i akkurat hva de vil. Og jeg kan ikke annet enn å se for meg at dette hodeplagget kunne vært populært blant muslimske crossdressere. Jeg mener, det skjuler jo mye mer enn solbrillene og masken jeg bruker her i bloggen!

Kristine prøvde å få meg til å tro at spørsmålet hennes ikke var et spørsmål, men jeg lot meg ikke lure:

Ingenting me spm å gjer. Men kor e spisebordet å stolane frå? 🙂
Joda, det har det vet du. Og spisebordet mitt og de medfølgende stolene kommer fra IKEA. Men jeg tror det er tatt ut av sortimentet nå, og at det var derfor vi fikk det så billig da vi kjøpte det på tilbud for halvannet år siden like før min nå eks-samboer og jeg flyttet sammen. Jeg er bare glad for at jeg fikk det med meg da jeg flyttet ut igjen.

Den nye leiligheten min med spisebordet til høyre i bildet.

Deretter noen spørsmål fra Sandra:

Hvordan har du det nå mtp bruddet?
Jeg begynner å føle at bruddet nok var til det bedre. Fortsatt føles nok livet mitt litt kaotisk, men jeg har det bedre nå og ser frem til å flytte inn i egen leilighet.

Kommer du til å gå kledd som den jenta du er oftere nå som du flyttet for deg selv?
Ja, det tror jeg virkelig!

Hvor føler du du er nå, i forhold til på samme tiden i fjor? Både når det kommer til det psykiske og prosessen med å bli jente på heltid?
Vanskelig å si. Jeg går jo og kjenner på det samme som jeg gjorde da, at jeg må ut men at jeg ikke er helt klar til å ta steget. Likevel, jeg føler jeg har kommet lenger nå. Nå klarer jeg å gå ut som jente alene, det greide jeg ikke på denne tiden i fjor.

Den dagen du kommer helt ut av skapet, kommer du til å ta full operasjon?
Jeg er ikke sikker, men jeg tror det. Jeg liker ikke tanken på å gjøre meg selv steril, men jeg liker heller ikke å se meg selv naken i speilet og se det som jeg føler ikke burde være der.

Hvilke kvaliteter ser du etter i en jente?
Jeg synes dette er vanskelig å svare på, i all den tid jeg faktisk ikke er på leting og dermed ikke ser etter noe spesielt. Men jeg vet at hvis det skulle dukke opp en kandidat til ny kjæreste, så er hun nødt til å ha noe mellom ørene sånn at det går an å ha lange diskusjoner med henne. Personer med begrenset hjernekapasitet irriterer meg voldsomt…

Hvordan tror du livet ditt er om 10 år?
Jeg vet jeg kommer til å svare feil på dette spørsmålet uansett, så da kan jeg like gjerne ta av skikkelig. Så om ti år er jeg forlengst ute av skapet, og har brukt all medieoppmerksomheten jeg fikk i forbindelse med min stå frem-historie til å utgi flere bøker. Først et par selvhjelpsbøker for å hjelpe andre i samme situasjon, og deretter går jeg gradvis over i fiksjonens verden, noe som skaffer meg kjempeinntekter og jeg bor i en fet penthouseleilighet på Nedre Elvehavn i Trondheim.

Trine nummererte spørsmålene sine, og det var bra for det var jo hele ti av dem:

1. Hvor ser du for deg at du er om 20 år?
Den siste boka mi floppet, så jeg måtte selge penthouseleiligheten og flytte inn i rekkehus på Risvollan i stedet.

2. Hva er ditt beste minne fra barndommen og ungdomstida?
Det er vanskelig å plukke ut et enkelt minne fra oppveksten, men jeg ble spurt om dette i en tidligere spørsmålsrunde og etter litt grubling kom jeg frem til at det må ha vært i tiårsalderen da jeg fikk egen TV på rommet. Da hadde jeg spart unna penger i to år, noe som jo var en evighet for en tiåring, men mamma og pappa hadde sagt at hvis jeg ville ha egen TV så måtte jeg spare til det, og jeg sparte og sparte helt til de sa en dag at nå hadde jeg nok. Dermed lærte jeg om verdien av penger, og gleden over å ha egen TV ble ekstra stor fordi jeg følte jeg hadde jobbet hardt for den. Jeg ble dessuten enda gladere da jeg faktisk hadde penger igjen etterpå og kunne kjøpe et stort Lego-sett jeg også hadde lyst på. Jeg tror ikke foreldrene mine så meg på et par måneder etter at den TV-en kom i hus, særlig ikke etter at jeg fant ut på egenhånd hvordan man koblet til familiens Nintendo…

3. Hva er ditt favorittband og din favorittlåt?
Oi, det er bortimot umulig å svare på for det er så utrolig mye bra der ute. Men for tiden tror jeg Orange Goblin er favorittbandet mitt, og siden jeg nylig delte «Heavy Lies the Crown» fra deres siste album i et annet innlegg, deler jeg nå en annen favoritt fra samme album her, nemlig «Mythical Knives».

817k46guwuI

4. Hva er favorittboka di? Og favoritt sjanger?
Igjen, helt umulig å plukke ut en favoritt. Men Patrick Rothfuss’ to bøker fra det som skal bli The Kingkiller Chronicle-trilogien kommer nok høyt på lista. Sånn sett er det pussig at jeg nå plukker ut noe fra fantasysjangeren, for jeg er egentlig ingen stor fantasyfan. Men jeg kan lese det og finne glede i sjangeren så fremt det er bra, men jeg leser nok mest krim, og også en del science fiction. Innen krimsjangeren tror jeg at jeg plukker ut John Harts «Brødrene fra Iron House» og C. J. Sansoms bøker om etterforskeren Matthew Shardlake, hvor sistnevnte er noe så sjeldent som krim lagt til Tudortidens England. Og innen science fiction velger jeg meg «Ready Player One» av Ernest Cline, som egentlig irriterer meg litt at alle har begynt å lese etter at det ble klart at Steven Spielberg skal regissere en filmatisering, fordi jeg føler liksom at det var «min» bok på et tidspunkt ingen kjente til den. Jeg likte også «Metro 2033» av Dmitrij Glukhovskij, som er noe så sært som en russisk science fiction. Som sagt, umulig å plukke bare en.

5. Hva angrer du mest på som du har gjort?
Jeg kommer faktisk ikke på noe. Jeg har gjort utrolig mye dumt, men jeg velger å heller se på det som erfaringer fremfor å angre over at jeg gjorde det.

6. Har du et favorittsted i Trondheim?
Ja, og det svarte jeg vel også på i forrige spørsmålsrunde. Det er når jeg på en solskinnsdag går over Bakke bru på vei inn mot sentrum, og ser bryggerekka med Nidarosdomen i bakgrunnen. Da kjenner jeg Trondheimspatriotismen boble inni meg!

Jeg tok dette bildet en gang i vår til forrige spørsmålsrunde, på en dag med sjeldent bra vær for årstiden. Dessverre ble det litt mye motlys til at motivet kommer til sin rett.

7. Lurer veldig på yndlingskjolen din. Hvordan ser den ut?
Jeg tror faktisk ikke jeg har noen yndlingskjole akkurat nå, for jeg har flere jeg liker veldig godt. Men felles for dem alle er vel at de er i såkalt a-linesnitt, noe som gjør at skjørtet går ut fra midjen og gir dermed en veldig feminin fasong. Igjen, vanskelig å plukke ut bare en…

8. Ser du for deg at du vil ha barn i framtiden?
Nei, det tror jeg ikke. Jeg synes det er moro med barn, men jeg har så mye problemer med meg selv som jeg tror et barn skal få slippe å måtte leve med.

9. Har du noen allergier?
Jeg er veldig allergisk mot katter, noe jeg har vært hele livet. Derfor er jeg også opplært til å holde meg unna dem, noe som har gjort at jeg nå faktisk er livredd for katter. Jeg kjenner et sterkt ubehag når de passerer meg på gaten. Helt sant!

10. Viss man skulle imponert deg med en helaften heilt etter din smak. Hva skulle den ha inneholdt?
Vanskelig å gi en oppskrift på det, men jeg så en gang et bilde i sosiale medier hvor en fyr hadde overrasket kjæresten sin ved å legge frem en kjole, smykker og sko, sammen med en lapp hvor det sto noe sånt som «Gjør deg klar, vi har bordreservasjon klokka åtte». Dersom jeg hadde kommet hjem til noe sånt en dag, tror jeg at jeg hadde smeltet. Enda bedre hvis leiligheten hadde vært fylt av levende lys når jeg kom hjem og fant kjolen og tilbehøret, og middagen skulle inntas der i mer rolige omgivelser kanskje. Men det skjer nok ikke, særlig med tanke på at det bare er jeg og foreldrene mine som har nøkler til leiligheten min. Haha.

Trude stilte så dette spørsmålet:

Korleis ser du for deg livet om eit år?
Med tanke på hvor vanskelig det er å svare på dette spørsmålet, skjønner forhåpentligvis leserne hvorfor jeg slet sånn med spørsmålene om livet mitt om 10 og 20 år. Men jeg håper jeg er ute av skapet da, og at jeg har begynt å signere alle offentlige dokumenter med Emilie.

Og helt til slutt, noen spørsmål fra MK:

– Du bruker solbriller på bildene dine på bloggen, men hvor mye bruker du de til vanlig når du er ute? Og hvor mye sminke bruker du da på øynene?
Solbrillene er jo der for å skjule identiteten min på bildene i bloggen, så når jeg går ute blant folk er solbrillene kun på når det er naturlig å gå med dem, altså når sola skinner som verst. Jeg vil ikke si jeg bruker så veldig mye sminke på øynene, men jeg har litt øyenskygge, eyeliner og maskara.

– Favorittsminke?
Eyelineren min! Den er fra Primark i London, så det er en litt billig variant, men jeg liker den fordi den er så lett å få av ved kveldens slutt, fordi den selv om den er flytende når den påføres nærmest kan dras av som en lang strimmel når jeg går over med sminkefjerneren. Jeg gruer meg rett og slett til jeg går tom fordi det ikke er mulig å få tak i den i Norge.

– Kan ikke leve uten?
Bacon.

– Hva er det fineste nye du har kjøpt til leiligheta så langt?
Jeg har nettopp vært og kjøpt taklamper til leiligheten, og tenker å skrive om dem i bloggen i løpet av de neste dagene. Vent og se!

– Hva ønsker du deg mest nå for tida?
Som jeg sa tidligere i denne spørsmålsrunden: fotostativ og fjernkontroll til speilrefleksen. Men kjenner jeg har lyst på bluray-spiller også, for det har jeg ikke lenger etter at jeg flyttet fra eksen og derfor ikke kan bruke hennes lenger. Men blurayene jeg kjøpte mens vi bodde sammen har jeg jo ennå.

– Hvor mange kjærester har du hatt etter at du begynte å delvis leve som jente?
Spørs litt på hva du mener med å delvis leve som jente, for alle kjærestene jeg har hatt har visst at jeg føler meg som jente, og jeg har vist meg for dem alle i jenteklær, helt siden den første kjæresten min da jeg var 16 år. Samtidig føler jeg at det først er de siste årene jeg har levd skikkelig som jente siden jeg har begynt å gå ut som jente og lignende, og etter at det skjedde har jeg jo bare hatt en kjæreste. Så det spørs på hva du mener.

– Hvordan går du frem når du dater?
Jeg prøver å ikke tenke og lar det gå av seg selv. Hvis det går bra så er det hyggelig, og går det ikke, så var det heller ikke meningen det skulle gå. Derfor har jeg ingen strategi.

– Hvilke bøker liker du best?
Se svaret mitt til Trine.

Og snipp, snapp, snute så var spørsmålsrunden ute. Så da er spørsmålet mitt til deg:

Fikk du svar på det du lurte på?

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #spørsmål #svar #questions #answers #spørsmålsrunde #spørrerunde #spørretimen #stortinget ?