Så var det klart for høstens første, og for alt jeg vet kanskje også siste spørsmålsrunde da de jo kommer mye sjeldnere enn de har brukt å gjøre. Og jeg kjenner at å sitte her en søndagsmorgen og svare på spørsmål ikke er den beste aktiviteten å utsette seg selv for når man har vært i overkant aktiv kvelden i forveien og derfor helst skulle sovet. Men jeg er en kvinne som holder det hun lover, og har jeg sagt at jeg skal besvare spørsmål på søndag, så gjør jeg det. Jeg må bare koble opp et dråpekammer og slangesett med kaffe så jeg kan innta den intravenøst først, og så kan vi begynne…

Første spørsmål er kort og godt signert Hilde.

Kor gamal er du?
Det er et veldig godt spørsmål. For hva er egentlig tid, og hva er det som avgjør alder? Antall rotasjoner jordkloden har gjort rundt sola siden den dagen du ble født, vil noen kanskje si, men etter hvert som mennesket begynner å erobre verdensrommet og bosette seg på andre planeter hvis bane ikke er identisk med Jordens, vil vi fortsatt følge årssykluser på 365 dager?

Ja, jeg forsøker å unngå spørsmålet. Så jeg velger å svare med ordtaket «du er ikke eldre enn du føler deg» som grunnlag for svaret mitt. Så i dag er jeg 17 år. Og noen måneder. Ganske mange måneder faktisk.

Kva er utdanninga di?
Jeg har gått Livets Harde Skole, noe som gjør meg godt kvalifisert til å løse alle verdensproblemer, i alle fall om du gir meg et tastatur og kommentarfeltet til en nettavis. Men så er jeg også et barn av min samtid, så jeg har både videregående- og høyskoleutdannelse innen «noe med media». En utdannelse jeg sliter med å få brukt til noe som helst, for alle i dag er jo utdannet innen «noe med media».

Kva type jobb har du / har du hatt?
Akkurat nå gjør jeg ingenting og har heller ikke gjort det siden i april, utenom at jeg tjener noen kroner her og der gjennom freelanceoppdrag innen kreativ skriving, men det er ikke nok til å bli feit av, så jeg er på jobbsøk. Tidligere har jeg både ruslet med aviser og reklame, hatt jobb ved samlebånd på fabrikk og jobbet i butikk.

Så var det Karina som stilte ganske mange spørsmål, men var vennlig nok til å nummere dem:

1. Sjokolade eller is? Ja, du MÅ velge.
Sjokolade. Det var da ikke så vanskelig?


…Roar?

2. Hvis du kunne velge en hvilken som helst hårfarge (utenom din naturlige), hvilken ville du valgt?
Høhm… jeg er da ganske fornøyd med hårfargen min, så jeg aner ikke. Noe litt mer rødlig kanskje? Jeg vet virkelig ikke.

3. Hvis du fikk gå berserk på Trondheim Torg, men bare på EN butikk, hvilken ville du valgt?
Virkelig, Trondheim Torg? Der er det jo ikke mye å gå berserk på, så jeg sier H&M. Ikke så spennende svar kanskje, men det synes jeg ikke Trondheim Torg er heller. Men du kunne sagt Byhaven og da hadde jeg slitt mer med å svare.

4. Hvor vil du legge ut på reise neste gang? Sett at du fikk alt dekt?
London. Kan jeg svare enda en gang? London! Jeg må tilbake snart!

5. Hvis du måtte velge – Eyeliner eller foundation?
Må nok svare eyeliner. Foundationen skjuler riktignok skjeggstubbene mine, men uten eyeliner ser den bare jævlig ut. Så da må det bli det.

6. Ville du passet en katt en hel dag eller gått uten sokker og sko en hel dag ute i vintervær?
Altså, begge deler ville tatt livet av meg. Så det du i grunn gjør nå er å be meg velge mellom to dødsdommer som begge innebærer en sakte og pinefull død? Hva slags menneske er du egentlig, som tvinger meg til å ta et slikt valg bare for underholdningens skyld? Du, syke kvinne…

Så var det Marthe som tydeligvis var i det filosofiske hjørnet da hun stilte spørsmål. Og det kan man jo like?

Hvor langt er det mellom hoeyre og venstre?
Ikke langt, de blir begge betegnet som borgerlige partier, skjønt Venstre liker å betegne seg selv som et sentrumsparti eller blokkuavhengig. Men mens Høyre er et konservativt parti er Venstre et sosialliberatistisk parti, og befinner seg derfor til venstre for Høyre på den politiske aksen. Jeg får forøvrig alltid Venstre når jeg tar nettavisenes partitester. Jeg kommer derimot aldri til å tilgi dem for at de etter valget i 2013 bestemte seg for å støtte en regjering med FrP-representanter.

Hvor langt er det mellom fremover og bakover?
Det du beskriver her er en helomvending, så svaret er 180 grader. Det eneste problemet er at definisjonen av fremover og bakover er subjektiv, og avgjøres av egen posisjonering, og fremover og bakover vil derfor skifte plass straks du har snudd deg. Eneste løsning vil altså være å holde seg kontinuerlig i roterende bevegelse. Lykke til!

Hva kom foerst – hoena eller egget?
Det er et spørsmål om hva du tror på. Dersom du tror på skapelsen slik den blir beskrevet i Bibelen, så var det høna som kom først. Det står jo svart på hvitt i første mosebok at Gud skapte dyrene, og det hadde jo vært ganske sløvt av ham å skape et egg, synes du ikke? Men dersom du som meg tror på evolusjonen så vet du at det eksisterte egg lenge før det fantes høner. Og i forhold til evolusjonens lover så kom den første høna ut av et egg som ble lagt av en hønelignende skapning, som i det øyeblikket egget hennes klekket oppdaget at hun hadde blitt mor til en mutant. Eller et misfoster om du vil. Men resten er historie, og i dag har fortsatt mange nordmenn den tradisjonen at de spiser misfosteregg hver søndag morgen.

Hva er den styggeste skrivefeilen du vet om?
Er det lov å si skrivefeil utført av nordmenn bosatt i Frankrike uten tilgang på tastatur med ÆØÅ? Ikke? Vel, da må det være den svært utbredte «blandt». Ordet «blant» skrives uten d, og «blandt» har ikke vært korrekt norsk siden 50-tallet. Det er særlig mange fra Oslo Vest som sliter med dette, sannsynligvis fordi mange av dem er av dansk avstamning, og i Danmark er fortsatt «blandt» korrekt stavemåte. Jeg ser forøvrig at autokorrekturen til blogg.no er enig med meg når jeg skriver dette innlegget. Men den godtar ikke «blogg.no» heller…

«ÆØÅ», «blandt» og «blogg.no» er ikke godtatt av blogg.nos stavekontroll.

De neste spørsmålene er det Ellis som har æren av å få stille.

– Begynner du å føle deg klar for å begynne å date igjen, eller trives du som singel?
Jeg har ikke noe hastverk, så akkurat nå nyter jeg å være singel. Men jeg tror ikke jeg sier nei takk skulle det dukke opp noen heller. Jeg bare er ikke på utkikk etter et nytt forhold, og for å være ærlig tviler jeg på at jeg noen gang kommer til å være det. Jeg mener, jeg var jo ikke på utkikk da eksen dukket opp heller, men det gikk jo fint det de to årene det varte.

– ønsker du deg hull i ørene?
På sikt kanskje. Jeg har jo hatt hull i venstre øret en gang, og hadde en ring der fra jeg var 11 til jeg var 15. Men så tok jeg den ut, og siden har det grodd igjen.

– hva landa du på ang. puppestørrelse?
Jeg har ikke landet ennå, skjønt jeg tror ikke jeg har tatt av heller. Men jeg har vel besluttet å konsultere noen som er litt mer kroppsfikserte enn meg og vet litt mer om hva som ville vært naturlig til kroppen min.

– ønsker du deg barn?
Nei. Litt bastant svar kanskje, for det kan jo endre seg. Men akkurat nå føles det riktig å svare med et negativt ladet enstavelsesord.

– 5 sære fakta om deg?
Jeg satt og vred hodet mitt rundt i alle mulige vinkler i en halvtime for å komme på noe, men det ble fullstopp. Det som er sært for meg er jo ikke nødvendigvis sært for deg og vice versa, og derfor kommer jeg ikke på noe å skrive her. Beklager. Vi får ha det tilgode i et eget innlegg hvis jeg kommer på noe senere.

– spiser du kebab?
Nei, kebab har aldri vært noen favoritt.

– beste/værste med å bo i Trondheim?
Det beste er at byen er både stor og liten på en gang. Det er kort vei til det meste, men byen er også stor nok til at de fleste nisjebutikkene finner et stort nok marked til å klare å holde det gående. Og det verste? At Rita Ottervik ble gjenvalgt som ordfører. Tusen takk, #kvinnerinn. Og det var sarkasme, forresten…


Nidelven stille og vakker du er, når jeg går uten briller…

– snakker du dialekt?
Gjør vi ikke alle? Jeg mener, jeg vet at folk fra Oslo liker å tro at de selv ikke gjør det, men det er jo ingen som snakker bokmål og de som er nærmest bokmål befinner seg i indre Finnmark. Men ja, jeg snakker trønderdialekt.

– følger du med på noen tvprogrammer?
Jeg ser veldig lite TV. I det siste har det vel bare vært Hellstrøm rydder opp jeg har sett. Og en og annen episode av Sinnasnekker’n fordi det har stått på når jeg har vært innom foreldrene mine for å rydde ut mer av rotet mitt.

– hva spiser du iløpet av en dag(typisk dagsmeny)?
Frokost, lunsj, middag og kveldsmat – hvis jeg er sulten. Seriøst, jeg er ikke spesielt glad i mat, og spiser egentlig mest fordi jeg er sulten. Derfor er jeg veldig lite oppmerksom på hva jeg spiser. Å oppsummere noe mer enn jeg allerede har gjort blir derfor vanskelig.

Og så, det dere alle har ventet på: ingen spørsmålsrunde uten Sebastian:

1. Hva er din favoritt TV-serie nå for tiden?
Ser fantastisk lite TV, det blir vel omtrent bare når TV2 eller MAX overfører en av Rosenborg sine kamper. Det hender jeg ser Hellstrøm rydder opp, men det er vel den type serie du mener.

2. Hvis du kunne vært en gresk/romersk gudinne, hvem ville du ha vært da?
Jeg kan alt for lite om gresk eller romersk mytologi til å kunne svare, men det slår meg at det å være en guddom må være utrolig slitsomt. Som en slags overnaturlig barnepasser som menneskeheten begynner å sutre til og be om hjelp straks avlingene slår litt feil. Men sett at de virkelig hadde eksistert, hvorfor skulle livene deres ha dreid seg om oss? Dersom disse guddommelige vesenene hadde hatt det minste menneskelige trekk, så hadde de nok holdt seg mest for seg selv blant sine egne og knapt ofret oss en tanke. Jeg mener, hva gjorde du sist for at meitemarken skal ha et godt liv for eksempel?

Men så er jeg overbevist om at det ikke eksisterer og aldri har eksistert noen guder eller gudinner, i alle fall ikke i den menneskelige formen som de fleste religioner beskriver. Det er for mange logiske brister der til at jeg klarer å tro på det.

3. Hvis du var Gud (kristne/jødiske), hvordan ville verden vært da?
Ganske lik verden slik du ser den ut vinduet akkurat nå. Med en liten forskjell. Fordi Gud ikke eksisterer, hadde heller ikke jeg og denne bloggen eksistert, og du hadde lest «En verden på rim» nå.

4. Filosoferer du mye?
Det hender ja…

5. Synes du Aidan Turner er en flink skuespiller eller en heit type?
Jeg har ingen kjennskap til ham. Jada, jeg vet du la ved noen linker, men det krever litt mer enn et par minutter for å avgjøre noens skuespillertalent.

6. Hvilken tid ville du ha levd i? Du kan velge fra før vår tidsregning til 1900-tallet. Du kan ikke velge 2000-tallet eller oppover.
Hva er egentlig tid, og hva… nei, jeg orker ikke ta den regla en gang til i dag. Men jeg velger 1895, for å se om H. G. Wells virkelig fant opp en tidsmaskin og om han derfor kunne tatt meg med tilbake til 2015…

7. Hvis du måtte velge mellom disse tingene her: Ville du aller helst gått to år uten shopping (gjelder alt uten om mat) eller to år skallet uten parykk?
Make that 2017 i stedet, så jeg kan hoppe over de to årene…

Deretter blir det Sandra sin tur til å finne noe å spørre om:

-Den dagen du setter den andre foten ut av skapet og lukker døren bak deg, kommer du til å ta full operasjon og gå igjennom hormonbehandling?
Vanskelig å si, for det vil jo innebære sterilisering og den tanken liker jeg ikke. Men jeg liker virkelig ikke kroppen min heller…

-Hvordan er stilen din når du kler deg ut som gutt til vanlig?
Fraværende? Ganske kjedelig i alle fall, med jeans, t-skjorte med et eller annet nerdete motiv og hettejakke.


En av t-skjortene jeg bruker som gutt. Batman er tøff han!

-Hva er drømmejobben din?
En hvor jeg bare kan sitte og skrive hele dagen og få betalt for det.

-Hvilke fem ting hadde du tatt med deg om du var så uheldig å bli sendt på en øde øy?
Nødraketter, VHF-radio, signalflagg, batterier og fyrstikker 🙂

Charlotta har også noen ting på hjertet:

Har du hørt om panseksulalitet?
Jeg har hørt om det ja, men ennå ikke truffet på noen som betegner seg som det og som faktisk er det når det kommer til stykket. Så jeg begynner å tro at dets eksistens er på samme linje som Julenissen, Påskeharen og Jonas Gahr Støre. Jeg håper noen snart kan vise at jeg tar feil.

Hvem om du har noen er din helt?
Av mangel på andre så svarer jeg Batman. Fordi han er den tøffeste superhelten.

Hva ville du bli når du var liten ( altså yrke o.l)
Håh, jeg var innom det meste. Astronaut, politi, tegneserieskaper, rockestjerne, privatdetektiv… denne lista kunne fortsatt i det uendelige. Skulle jeg fulgt alt dette ville jeg i alle fall fått det veldig travelt.

Og helt til slutt noen spørsmål som ble stilt anonymt. Og spørsmålene tatt i betraktning skjønner jeg det godt…

– Hvor er det blitt av pakken jeg bestilte fra Nelly.com?
Den er her…

…og den er min nå!

– Hvem vinner neste års Eurovision Song Contest?
Det finnes ingen vinnere i ESC. Bare tapere…

– Hvis et tre faller i skogen og ingen hører det, lager det fortsatt lyd?
Ja

Og med det avsluttes denne spørsmålsrunden, og jeg konkluderer med at å bruke en søndagsmorgen til å svare på spørsmålene deres i overtrøtt tilstand kanskje ikke er den beste ideen jeg har hatt denne uka. Så får det bare være at uka nå straks er over og at det er lite tid igjen til å rette det opp igjen. Men en ny uke starter i morgen, med blanke ark, fargestifter og mer kaffe. Vi sees da!

#spørsmål #svar #spørsmålsrunde #spørrerunde #question #answer #sham69 #googleit #OGJADETERMINRUMPE !