Bare tre dager etter at Amita klippet i stykker den nye toppen min møttes vi igjen i går. Etter å ha vandret rundt i byen i noen timer i varmen, blant annet på jakt etter et passende sted å ta antrekksbilder til bloggen, begynte vi begge å bli sultne. Amita ytret ønske om pommes frites, men siden det var så varmt og det jo var tre dager siden vi spiste burger sammen på Kompis, hadde jeg lite lyst på en ny burger. Forstå det den som kan.

Men selvsagt visste jeg råd, og etter litt overtalelse klarte jeg å få med Amita til Le Bistro i Munkegata for å teste ut den franske retten biff tartar. Som jo må sies å være mye mer sofistikert enn burger, uten at jeg skjønner hvordan noe kan fremstå som mer raffinert når den største forskjellen er at kjøttet ikke er stekt…

Siden jeg er vokst opp med en far som lager en veldig god biff tartar har jeg elsket denne retten siden jeg var liten. Men jeg har aldri før testet Le Bistro sin, og har i lang tid vært nysgjerrig på den. Amita var mildt sagt skeptisk, men på grunn av mine lovnader om hvor fantastisk godt det kan være, gikk hun med på å prøve.

Og for å si det forsiktig: ingen angret på det. Amita ble først beroliget av servitørens «et veldig godt valg» da vi bestilte, og etter første biten var hun også overbevist. Dessuten var også pommes fritesen perfekt stekt, noe som kanskje var vel så viktig da det var pommes frites Amita hadde hatt lyst på i utgangspunktet.

Så om du befinner deg på Trondheims bulevard og får lyst på rått kjøtt med rå eggeplomme og pommes frites, så vet jeg hvilket sted jeg skal anbefale i alle fall. Jeg kommer helt sikkert tilbake senere.

Takk for maten!

PS! Nå er det slutt på ferien, så nå skal jeg ikke spise ute igjen på en stund!