Da jeg våknet i går morges startet jeg som vanlig med å logge meg på blogg.no med mobilen for å sjekke om det hadde vært noe aktivitet der i løpet av natten. Men jeg klarte ikke laste innloggingssiden. Jeg klarte ikke engang laste blogg.nos forside. Men jeg kom inn facebook, hvor jeg møtte en melding fra min venninne RockstarCharlie om at Side2 og Nettavisen også var nede.

Utover dagen kom Nettavisen, Side2 og bloggene tilbake – men ikke blogg.nos forside eller innloggingssiden. Jeg hadde med andre ord ingen mulighet til å oppdatere eller godkjenne eventuelle kommentarer som hadde kommet inn i løpet av ettermiddagen. Charlie var nok hakket mer fortvilet enn meg, for hun hadde jo brukt litt tid på en ny look til Halloween som hun ønsket å vise frem i bloggen sin. Nå gikk jo ikke det.

En gang i nitiden på kvelden fikk vi endelig tilgang på bloggene våre igjen. Charlie fikk ut sitt innlegg om The Mad Hatter-looken, mens jeg kjente at det begynte å bli litt sent på kvelden, og at de ideene jeg hadde fortjente å vente til en dag jeg var litt mer opplagt så jeg kunne gi dem den behandlingen de fortjente. Derfor lot jeg like godt bloggen få være i fred resten av kvelden også.

I dag har jeg fått høre at det var et strømbrudd hos Nettavisen med skade på hardware som var årsaken til nedetiden. Fortsatt jobbes det i kulissene med å rette skadene, for det er stadig er det noe som ikke fungerer helt som det skal, sånn som for eksempel leserstatistikken. Jeg mener, jeg som er vant med å ha mellom 300 og 500 lesere om dagen, kjenner et lite kaldt gufs fra starten av bloggerkarrieren når statistikken oppgir 40 lesere i går, og null lesere dagen før.

Så dette, kjære leser, er grunnen til at blogg-Norge stoppet litt opp i går, og at det var lavere aktivitet enn til vanlig. Men for min egen del vet jeg ikke om dette strømbruddet hadde noen særlig effekt på videre karriere, og i alle fall ikke negativt.

For jeg føler ikke jeg kan klage når jeg i løpet av natten, på tross av dette, fikk en ny følger på bloggens facebookside.

#blogg #hverdag #utfordring #teknologi #strømbrudd #hardware #fadetoblack