Utfordringen jeg ga meg selv i går gikk ikke slik jeg håpet, men likevel slik jeg forventet, da jeg i samme øyeblikk som jeg satte meg ned på Sot Bar & Burger på Solsiden, skrev i bloggen at jeg oppfordret alle i Trondheim, som hadde lyst, til å komme og hilse på.

Bestilte som vanlig en Blåmandag-burger. Jeg har alltid syntes at burgerne på Sot er litt for små, men nå som de endelig har fått fries på menyen ble jeg endelig mett likevel. Og hei, du kan velge mellom vanlige fries og fries av søtpotet!

Det var egentlig bare et innfall jeg fikk. For det finnes få dager det er lettere å gå ut kledd som jente som når sola steker som mest, og da måtte jeg selvsagt utnytte det så jeg etter hvert blir vant med det og trygg nok til å stå frem som transkjønnet. Men å gå ut som jente er knapt nok noen utfordring lenger, og jeg kjente også at jeg hadde lyst til å sosialisere litt. Så hvorfor ikke gjøre det hakket mer spennende ved å sette meg ned et sted og oppfordre lesere av bloggen min til å komme dit?

Vel, ingen kom i løpet av den halvannen timen som gikk fra jeg postet innlegget og til jeg gikk derifra. Men det var også egentlig litt forventet, for det kan jo ta litt tid før man oppdager at jeg har oppdatert, og så skal du jo ha muligheten til å komme deg dit også.

Det jeg egentlig burde gjøre var jo å informere om at jeg om to timer kom til å befinne meg der og der, men det ville også blitt vanskelig i og med at jeg ikke ante hvor jeg kom til å få bord i finværet. Det var bare flaks at jeg fant et bord på Sot.

Likevel var det langt fra bortkastet. For jeg fikk jo hilst på én leser i alle fall, som tilfeldigvis jobber på Sot, og det var veldig hyggelig. Og så ble det litt spennende da jeg få sekunder etter å ha satt meg ned hørte en velkjent latter, og da jeg snudde hodet så jeg søsteren min sitte på et bord på naborestauranten med en gjeng venner. Og joda, hun fikk øye på meg etter hvert.

Selv om hun har sett meg i jenteklær før, den gangen vi begge bodde hjemme og jeg fikk låne hennes klær før jeg hadde begynt å kjøpe mine egne, så var dette første gangen hun har sett meg med sminke, parykk og hele pakken. Men hun smilte og nikket kjapt før blikket hennes gikk tilbake til selskapet sitt. Jeg nikket smilende tilbake.

Dessuten må vi ikke glemme at det ble en liten burger på meg også, så jeg er fornøyd, selv om dagen ikke ble helt slik jeg hadde håpet. Men den ble vel omtrent slik jeg hadde forventet. Og så fikk jeg meg jo en liten overraskelse likevel.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #mat #middag #sot #Trondheim #Solsiden #sommer #sol #hverdag