Det hender når nye lesere forviller seg inn i bloggen min at de ikke tror meg når jeg sier at jeg er født som gutt, og at jeg fortsatt har guttekropp. «Det kan ikke være sant» sier de. «Du ser jo akkurat ut som en ekte jente! Du klarte å lure meg i alle fall!». Det er da jeg følger opp med å si takk, men legger til at det ikke er meningen å narre noen. Selv om jeg er født som gutt, så føler jeg meg altså som en jente, og da er det eneste jeg vil at samfunnet skal oppfatte meg som en også.

Heldigvis er jeg bare 170 cm høy, noe som er omtrent gjennomsnittshøyden for norske kvinner, og…

…vent litt nå. Det er noe som ikke stemmer med bildet over. Sånn kan jeg ikke gå ut blant folk hvis jeg ønsker at de skal se meg som en jente. Bare gi meg to sekunder til å fikse dette…

Se der ja, det var mye bedre. Med enkle grep klarte jeg å få bort det forstyrrende elementet som forhindret meg fra å fremstå som den jenta jeg vil være.

Men hvordan gjorde jeg det egentlig?

Neida, som den observante leser du er har du selvsagt fått med deg at tittelen på dette innlegget er «Slik strammer jeg inn». Og det er ikke uten grunn at jeg skriver dette innlegget, for dette er noe jeg har fått spørsmål om helt siden jeg begynte å blogge for to år siden. Så hvorfor ikke dedikere et helt innlegg til det?

Det jeg gjør er at jeg plasserer rett og slett lillemann mellom bena mine, og strammer inn ved å ta på shapingundertøy, noe som gjør at den på mirakuløst vis ikke vises. Ikke gjør det vondt heller. Men dette er ikke noe spesialdesignet for transpersoner jeg har funnet på nettet. Nei, dette kan kjøpes nesten hvor som helst i hele landet, for det er egentlig ikke laget for menn som ønsker å se ut som kvinner. Det er laget for kvinner. Men selv om det er laget for å stramme inn mage og midje betyr ikke det at det ikke også kan brukes til å stramme inn kroppsdeler kvinner ikke har?

Slik ser jeg altså ut under klærne når jeg går ut som jente: Bh fylt med silikoninnlegg og shaping undertøy for å skjule den uønskede bulken nedentil. Det er altså ikke så mye som skal til.

Jeg har prøvd flere varianter av shapingundertøy tidligere før jeg for ikke så lenge siden fant frem til det jeg bruker i dag og er storfornøyd med. Først en liten titt på noe av det jeg har brukt før.

Tidligere brukte jeg ulike varianter av shapingtruser og shapingbodyer, og de to jeg holder opp i bildene over er fra henholdsvis Lindex og KappAhl. Egentlig er det ingen grunn til å se så misfornøyd ut som jeg gjør, for de fungerte veldig godt til å gjøre det de er ment for å gjøre, nemlig holde inn sideflesket og mageregionen.

Men siden de er laget for kvinner, og underkanten går opp på oversiden av låret mot hoften, er det ikke så mye plass til å gjemme unna ting. Visst går det an, men jo mer du beveger på deg, jo større er sjansen for at ting flytter på seg, og etter hvert sniker seg ut og havner i klem under strikken i trusekanten.

Jeg hadde ikke så lyst til å ta bilder av dette, så jeg valgte å illustrere det i stedet. Måtte gjøre det selv siden Tegnehanne sa nei…

Dette skjer gjerne mens du sitter blant publikum et sted i Londons West End og bevitner en av byens mange musikaloppsetninger, og derfor må pent holde plassen din frem mot pausen før du kan snike deg ut på toalettet og rette på undertøyet. Og frem til det skjer, så gjør du ikke stort annet enn å vente, for smerten er så intens at du kan bare glemme å følge med på det som skjer på scenen.

Men det var altså før jeg gikk over til noe annet som passet meg mye bedre.

Denne modellen fra Lindex, som jeg innbiller meg faller inn under kategorien hofteholder, eliminerer dette problemet ved at den er formet mer som en shorts og det skal derfor godt gjøres at familiejuvelene kommer i klem inn under kanten der. Jeg har i alle fall ikke opplevd det.

Riktignok er bena på denne modellen ganske lange, og vil derfor være synlig om du bruker den med et kort skjørt. Derfor bruker jeg å klippe dem ned til de bare er noen få centimeter lange, og de får den lengden som på bildet lenger oppe. Stoffet den er laget av rakner heller ikke, så det er ikke nødvendig å sy en søm over den nyoppståtte kanten etter at du har klippet. For å si det på en annen måte: kan du bruke en saks, så kan du også kutte ned på lengden på den.

Når alt dette er gjort og jeg har fått den på under klærne, skulle det ikke være noen utfordring å se forskjellen:

Dermed kan jeg også gå ut og leve livet som jeg vil. Akkurat som damene i Libresse-reklamene…

…og det var jo ikke så mye som skulle til heller.

…og ja, om du sitter igjen med flere spørsmål etter dette: husk spørsmålsrunden min!

#transkjønnet #transkjønnethet #skeiv #lhbt #lgbt #tips #triks #shape #shaping #shapeup #slipout #mote #fashion #antrekk #outfit #doesithurt #notatall !