Da jeg i går entret Make Up Stores filial i Dronningens gate i Trondheim like før stengetid var det langt fra første gang. Men mens jeg tidligere har brukt å spille rollen som den utsendte kjæresten, var det første gang jeg ikke la skjul på hvem jeg kjøpte ny sminke til. Jeg var på jakt etter en ny foundation til meg selv – og for første gang ba jeg om hjelp!

Jeg kunne selvsagt ha gjort som tidligere, og bare tatt med den gamle, tomme beholderen og sagt at jeg er blitt sendt ut for å skaffe en sånn, slik jeg har gjort hver gang jeg har gått tom og har trengt ny, helt siden det ble slutt med eksen. Det var hun som kjøpte den for meg først, men måtte gjette seg frem til riktig farge fordi jeg ikke turte å bli med og prøve den på huden min.

Jeg kunne selvsagt ha møtt opp i jenteuttrykk, kledd som den jenta jeg gradvis prøver å leve som på heltid, noe som ville føltes lettere enn å møte opp som den gutten jeg er født som og samfunnet forventer at jeg skal være. Men jeg ville at selgeren skulle se huden min uten sminke slik at jeg var sikker på å få riktig fargenyanse. Og jeg klarer ikke å gå ut som en jente uten sminke.

Så der sto jeg for første gang, tilsynelatende som en gutt foran speilene helt innerst i lokalet og lot ekspeditøren prøve flere typer foundation i ansiktet mitt, som den naturligste tingen i verden, og fortalte meg smilende om de forskjellige produktene mens hun påførte dem. Og det slo meg hvor utrolig trygg hun fikk meg til å føle meg der jeg sto.

Men det beste med historien er at da jeg forlot butikken hadde jeg fått med meg det jeg kom for: Ny foundation, en cover for å skjule de mørke ringene under øynene mine – og den gode følelsen av å være enda nærmere å stå frem som transkjønnet.

Jeg er i alle fall ikke i tvil om at jeg skal tilbake til Make Up Store også neste gang! Men da sannsynligvis som Emilie…

Tusen takk for hjelpen!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #angst #depresjon #psykisk #helse #skjønnhet #beauty #sminke #makeup #makeupstore #endaethinderovervunnet #ikkesponset #skulleønskedetvardetdog #21igjen