Før helgen skrev jeg om hvor mye jeg lengtet tilbake til London, selv om det bare er tre måneder siden jeg var der sist, og at dette tross alt var min tredje tur til den britiske hovedstaden på under to år. Lengselen ble så stor at kjæresten min og jeg nå drev og planla enda en tur i løpet av høsten, tilbake til byen vi begge elsker og hvor jeg fritt kan gå rundt kledd som den jenta jeg ønsker å være.

Så hvorfor poster jeg nå plutselig en bildekollasj med motiver fra Amsterdam i stedet?

Alle bildene i denne kollasjen er hentet fra Wikipedia Commons

For her en kveld mens jeg mimret litt høyt over en tur til Nederland for fire år siden, kom kjæresten min med et forslag: «Hva om vi reiser til Amsterdam i stedet? Vi vet jo at du klarer å gå rundt som jente i London, så kanskje vi skal prøve å utvide horisonten litt? Og det høres ut som du likte deg i Amsterdam så…»

Og joda, jeg likte meg veldig godt der. Det var en av mine favorittbyer sammen med Praha, helt til jeg fikk oppleve London for første gang for snart to år siden. Og siden byen også har en slags uoffisiell status som homohovedstad i Europa, er det slett ikke utenkelig at jeg klarer å gå rundt som den jenta jeg ønsker å være der, hånd i hånd med kjæresten min. Faktisk kunne dette være en fin ny utfordring når jeg tenker meg om. Men om vi virkelig skal legge neste jentetur til Amsterdam så er det noe som er viktig for både kjæresten min og meg. Noe jeg ikke aner i hvor stor grad Amsterdam kan by på akkurat dette.

SHOPPING!


Arkivbilde fra hotellrommet vårt i London i vår

For da jeg var i Amsterdam sist, reiste jeg sammen med en kompis som ikke ante noe som helst om min lille hemmelighet om at jeg ønsker å være jente. Derfor ble det veldig lite shopping, som i ikke i det hele tatt, på det som jo kunne karakteriseres som en guttetur, og derfor vet jeg heller ikke noe som helst om hvor gode shoppingmulighetene er der.

Så derfor spør jeg deg som leser denne bloggen:

Har du vært i Amsterdam?
Hvordan er shoppemulighetene der?
Får man i det hele tatt shoppet noe annet der enn tulipaner, magisk sopp og potetbiter druknet i majones?
Burde vi legge neste jentetur dit, eller bør vi dra et annet sted?
Kanskje tilbake til London?

Jeg håper du tar deg tid til å svare på noen av disse spørsmålene om du har noen fornuftige svar å gi oss. Men blir det tur til Amsterdam i løpet av høsten, så kan jeg love deg en ting:

Du skal få bli med. For vi kommer selvsagt til å gi deg reiserapporter her i bloggen.

#transkjønnet #transkjønnethet #skeiv #lhbt #lgbt #shopping #sommer #reise #hverdag #London #England #Amsterdam #Nederland #Ogalledesomnederkan …