Selv om jeg begynner å bli modigere og stadig tør mer og mer, så er det fortsatt noen ting jeg som skap-transjente fortsatt trenger å psyke meg opp for å gjøre. Shoppe jenteklær til meg selv begynner jeg å føle meg komfortabel med, og kjenner jeg det blir vanskelig så oppfører jeg meg bare som jeg ser etter en gave til noen. Men fortsatt synes jeg dette med sminke er vanskelig, for det føler jeg ikke er like naturlig for en gutt å kjøpe i gave, uansett om det er til kjæreste eller venninne.

Illustrasjonsfoto av H&M, Sirkus Shopping, Trondheim, tatt en gang i fjor høst av undertegnede.

Men jeg har funnet trikset, og dersom du som meg er en transjente som ikke har turt å komme ut av skapet, så skal du få lov å kopiere denne fremgangsmåten om du vet hva du skal ha, men likevel synes det er vanskelig å kjøpe sminke. Ved ankomst butikken tar du opp mobilen og later som om du leser noe fra den, mens du ser deg om, og om du vil kan du til og med lage en huskelapp på mobilen hvor du skriver ned hva du er på jakt etter. Om noen av de ansatte spør deg om du trenger hjelp, lat som om du leser navnet på produktet du leter etter fra mobilen.

Dersom de ikke gjør det, let deg frem på egenhånd mens du later som om du leser fra mobilen. Når du har funnet det du skal ha, så går du mot kassen, og i det du betaler så sier du setningen som gir deg det perfekte alibi:

«Nå håper jeg virkelig dette ble riktig, altså»

Selv om hun som ekspederer deg sannsynligvis ikke mistenkte deg for å kjøpe dette til deg selv i utgangspunktet, så har du i alle fall nå fått etablert at du er en utskremt kjæreste som har blitt bedt om å kjøpe med noe kosmetikk du knapt aner hva er på vei hjem fra byen, og hun vil synes du er en kul fyr som gjør den imaginære kjæresten din slike tjenester. Vinn/vinn altså, med mindre du prøver å sjekke henne opp etterpå. Ikke at jeg noen gang har prøvd da, men det anbefales likevel ikke.

Nå skal det sies at det beste er jo selvsagt om du klarer å kjøpe sminke til deg selv som den naturligste tingen i verden, for det viser jo selvtillit og at du er trygg på deg selv. Men frem til den dagen kommer, og du kjenner angsten for å bli hetset for å utfordre kjønnsnormene blir for sterk, så sier min erfaring at denne metoden alltid vil fungere. Jeg testet den tross alt ut senest i dag, da jeg tidligere i dag stakk innom H&M og kjøpte en ny dipliner.

Lykke til!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #skjønnhet #beauty #sminke #makeup #eyeliner #dipliner #shopping #tips #triks #hjelp #oppsykingtilåshoppesminkesomgutt #noktilåskremmefandenpåflatmark #BØØØ !