Når en blogger skriver at hun har verdens beste lesere er det ikke lenger bare en klisje. Det er en så stor klisje at selve klisjeen er en klisje i seg selv, og jammen begynner ikke ordet klisje å høres rart ut etter å ha lest denne setningen også.

Likevel, uten å ha samlet inn noe særlig data til å kunne få et sammenligningsgrunnlag, tør jeg etter responsen til forrige innlegg å påstå at det er nettopp det jeg har. I alle fall om den lille prosenten med nordmøringer er representative for resten.

I fjor sommer fikk jeg i alle fall en liten ferietur til Bergen. Men hva med i år…?

For i går kveld skrev jeg om hvordan jeg nesten dro på spontantur til Kristiansund, bare fordi jeg aldri har vært der selv om det er enkelt å komme seg dit med utgangspunkt i min hjemby Trondheim, og fordi jeg er utsultet etter å ha komme meg bort litt uten at det koster for mye. Likevel ble det ikke noe av fordi jeg hadde planer hjemme som ikke kunne avlyses, og at jeg neppe ville klare å få like mye ut av oppholdet hvis jeg måtte dra dit alene. Jeg kjenner jo tross alt ingen der.

Men ikke lenge etter at jeg har postet innlegget kommer den første meldingen fra en av mine faste lesere som tilbyr seg å vise meg rundt hvis jeg kommer. Deretter kommer det noen og tilbyr meg en sofa å sove på. Og deretter kommer det enda en og tilbyr det samme. Og enda en. Og enda en. Før jeg til slutt får melding fra en nordmøring bosatt i Trondheim som likevel skal hjem til Kristiansund i neste uke og tilbyr seg å holde meg med selskap på båten, og eventuelt hjelpe meg med å ta bilder av meg til bloggen om jeg skulle trenge dette underveis.

Alt dette fordi jeg skrev at jeg i et lite øyeblikk vurderte en spontantur til hjemplassen deres.

Om ikke annet så har dere det gjelder gitt meg et godt inntrykk hva velkomst og gjestfrihet angår, og det frister med en ny vurdering. Så får vi se da om dette var dette som skulle til for at vektskåla skal tippe over mot at jeg velger nordmørsbunaden. Om jeg en dag skulle finne ut at jeg har lyst på bunad.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #sommer #reise #Trondheim #Kristiansund #snakkeromvarmvelkomst