For noen dager siden fikk jeg en grinete kommentar til innlegget om at jeg endelig fikk innvilget sosialstønad fra NAV, fordi jeg valgte å feire dette med å gå på Meny og kjøpe ingredienser til en skikkelig middag, etter å ha levd et halvt år på nudler og kneipbrød for å ikke gå for mye i minus hver måned. Ærlig talt sliter jeg å se hva som er problemet med dette, for det må jo være lov å kose seg innimellom selv om man mottar sosialhjelp. Men vi vet jo alle at det finnes noen der ute som mener at dersom du går på NAV, så skal du ha det fælt.

Jeg har en følelse av at denne gruppen kommer til å bli voldsomt provosert når de får se hvor jeg spiste i går…

I går, mandag, var nemlig Marianne og jeg en tur innom Døgnvill på torget i Trondheim. Alle som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg er over middels begeistret for en god burger, og selv om jeg har gode og spandable venner, så var det en god følelse å vite at jeg var i stand til å kunne dra eget kort etterpå. Burgerne på Døgnvill er fantastiske fra før, men jeg tror faktisk denne vissheten gjorde at det smakte enda bedre i går.

…og selvsagt gjorde vi plass til dessert også…

Men det hører med til historien at jeg var der for å feire noe ganske annet. Jeg var der for å feire at jeg i går hadde min første dag i ny jobb, og at jeg snart skal taes av sosialstønaden igjen. Jeg hadde nok vært litt mer påpasselig med kronene om det ikke var for at jeg vet at det kommer lønn inn på kontoen etter hvert.

Likevel, jeg har ikke fått lønn ennå. Sånn sett kommer vi ikke utenom det ubehagelige faktum at dette måltidet taes av sosialstønaden, og dermed skattepengene dine. Og mine også, forsåvidt, etter hvert.

Men akkurat det synes jeg at det var verdt.