Det begynte å nærme seg kveld, en av årets større TV-begivenheter var bare en times tid unna og jeg kjente jeg hadde lyst på noe godt å spise mens jeg satt foran skjermen, men orket ikke lage noe selv. Jeg endte derfor opp med å bestille pizza, og fordi det er enkelt gjorde jeg det via et bestillingskjema online. Men i det jeg trykket bestill var beskjeden fra Peppe’s: «Takk for din bestilling. Din ordre vil leveres til en adresse i Bodø».

Det er over 70 mil unna det. Måtte jeg med andre ord kjøre i ti timer for å hente pizzaen min?

Bildene viser at pizzaen i alle fall kom til riktig adresse til slutt…

Det hører med til historien at jeg, som du sikkert husker fra et tidligere innlegg, for flere år siden bodde noen måneder på hybel der oppe i Bodø. Jeg humret derfor litt da jeg logget på Peppe’s sine bestillingssider og så at adressen på hybelen jeg hadde der oppe fortsatt sto som leveringsadresse siden det jo er så mange år siden, og jeg ikke bodde der så lenge. Faktisk tror jeg at jeg bestilte fra Peppe’s bare én gang mens jeg bodde der.

Det slo meg som litt pussig, for selv om jeg ikke har gjort det særlig ofte, har jeg jo bestilt pizza fra Peppe’s flere ganger etter at jeg flyttet hjem til Trondheim. Så kom jeg på at tidligere hadde jo Peppe’s en avdeling ti minutters gange rett ned bakken fra meg, noe som gjorde at jeg kunne spare noen kroner på å hente selv fremfor å få den levert. Denne ble nedlagt for litt over et år siden, og etter det har jeg vel ikke bestilt noe hos dem da, og det kunne jo stemme siden jeg som oftest bruker å bestille fra en av deres konkurrenter.

Vel vel, jeg skrev inn min «nye» adresse, fylte ut skjemaet for hvilken pizza jeg hadde lyst på og trykket «bestill». I neste øyeblikk ble jeg videresendt til en side hvor jeg ble takket for min bestilling og at pizzaen innen en time ville leveres til min adresse i Bodø.

…Bodø?! BODØ?!!

Det var ingen mulighet til å kansellere kjøpet via nettsidene, og dermed hadde jeg ikke annet valg enn å ringe dem. Etter ti minutter med irriterende heismusikk, som ville fått meg til å legge på og gå til en konkurrent om jeg hadde ringt for å bestille, fikk jeg endelig snakke med noen. Etter noen nye minutter med den samme heismusikken mens han ringte til Bodø for å kansellere bestillingen min, kom han tilbake til meg og sa at han nå hadde lagt inn en ny bestilling for meg i Trondheim til min nåværende adresse. Supert, jeg begynte å bli sulten.

Bilde fra da jeg besøkte Bodø igjen tidligere i sommer, for første gang på seks år…

Omtrent tre kvarter senere ringte et forvirret pizzabud. Han var på min adresse sa han, men lurte likevel på om han hadde gått feil fordi beskrivelsen av hvordan man fant frem til døra til hybelen i Bodø gir lite mening for en som står utenfor bygningen jeg bor i nå. Jeg gikk like godt ut for å møte ham, og fikk pizzaen i hendene. Endelig.

Her var det forresten veldig fristende å skrive «…og så var det feil pizza». Men siden jeg faktisk fikk den pizzaen jeg bestilte holder jeg meg for god til det, og konkluderer med at historien fikk en lykkelig slutt. Jeg fikk pizza, Rosenborg slo Ajax 4-2 sammenlagt, og skal nå spille i Europa League.

Dermed blir det nok flere pizzakvelder utover høsten. Dersom pizzaen kommer frem.