Jeg er transkjønnet. Jeg ble født som gutt, men føler meg mer som en jente. Derfor er jeg farlig. Jeg sammenlignes til og med med en atombombe. «Begge deler går mot Guds vilje og skaperverket» sier den katolske kirkens overhode, og Guds stedfortreder på Jorden, pave Frans.

I følge Gay Star News skal disse uttalelsene ha kommet fra pavens nye bok, Questa economia uccide – denne økonomien dreper. Her sammenligner paven atomvåpen, som i løpet av sekunder utsletter et stort antall mennesker, med genmodifisering og personer som gjennomgår kjønnskorrigerende behandling. «Med denne holdningen begår mennesket en ny synd mot Gud Skaperen» skriver han. «Hvis vi ikke tar ansvar og tar vare på våre brødre og søstre og resten av skapelsen, vil ødeleggelsen avansere» legger han til.

Dette er forresten skrevet av en mann i kjole, folkens.

Tommelen opp? Illustrasjonsfoto: Getty Images.

På en måte kan jeg skjønne ham. I forrige spørsmålsrunde i bloggen min ble jeg spurt om mitt syn på religion. Jeg svarte at jeg ser på religion som overtro, og at når man godtar overtroen og de enkle løsningene den tilbyr, vil vi aldri finne de virkelige svarene på de store spørsmålene. Likevel så holder mange på religionen, for den gir dem en trygghet. Pave Frans representerer en gruppe som tror på at en fyr skapte jorden på seks dager for 6000 år siden, og at Noah hadde grei tilgang på både sjiraffer, flamingoer og pingviner da han stappet båten sin full av dyr for en førtidagers seilas. De er det ikke rart at han blir redd når det dukker opp noe som ikke passer inn den forestillingen av verden troen hans tilbyr. Det utfordrer jo alt det han tror på, det som gir ham selve tryggheten i hverdagen.

Men er jeg virkelig så skremmende?

BØH! Jeg er farlig!

Nå har jeg jo forlengst avslørt i bloggen min at jeg ser meg selv som ateist. Men sett at det virkelig finnes en gud. Sett at han virkelig har skapt meg, da må det være han som gjorde meg transkjønnet. Jeg har jo på ingen måte valgt det selv, for jeg forsøkte virkelig i mange år å undertrykke det, og det slo alltid tilbake på meg. Jeg måtte etter hvert bare innse at det var sånn jeg var. Alternativet var dyp depresjon, og et ønske om å ta mitt eget liv.

Men det å begå selvmord er visst også en synd, så uansett hvilken retning jeg velger så venter visst flammehavet på meg.

Så hvis utfallet uansett er det samme så får jeg vel velge den veien som gir meg lykke da. For jeg blir glad når jeg får være meg selv. Men innerst inne så tror jeg at den veien jeg har valgt ikke er så ille som de skal ha det til. Alt jeg gjør er å være meg selv, for det gir meg lykke. Hvordan det at jeg er lykkelig kan være så negativt for andre sliter jeg med å se, særlig når det er sånn jeg er skapt, for hvis Gud virkelig finnes så vil han vel at jeg skal være lykkelig?

Avslutningsvis vil jeg si at jeg er skuffet over pave Frans. Jeg hadde virkelig troen på ham da han ble valgt, etter årene med mørkemannen Benedikt XVI. Frans virket som en åpen og oppegående fyr. Nå spørs det om jeg ikke må innlemme ham i mitt private Hall of Shame, sammen med Vladimir Putin og Nina Karin Monsen.

Tommelen ned til pave Frans.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #transfobi #religion #teologi #kristen #kristendom #katolisisme #skaperverk #paven #pavefrans #atombombe #atomkrig #lurerpåhvorfornoahtoksegbryetmedåtamedmygg