En kveld i desember så jeg at Make Up Store i Trondheim hadde en konkurranse på facebooksiden sin. Premien var et gratis sminkekurs for deg og en venninne, og alt du trengte å gjøre var å like siden deres, noe jeg hadde gjort for lenge siden, og fortelle hvorfor akkurat du fortjente denne premien. Det ble så jeg skrev noen ord om hvordan jeg som hemmelig transkjønnet ikke fikk trent på sminke i tenårene når de andre jentene plukket tips av hverandre, og nå trengte jeg hjelp til å komme i gang.

Til min store overraskelse ble jeg plukket ut som vinner, og i går var den store dagen da Tonje og jeg skulle på gratis makeupkurs!

Make Up Store har jeg alltid hatt et godt forhold til. Uansett om jeg kommer som gutt eller jente blir jeg alltid møtt med god service og hjelp til å finne frem i jungelen av produkter jeg knapt aner hvilken funksjon har, da jeg er temmelig hjelpesløs når det kommer til sminke. For som jeg skrev i begrunnelsen min i konkurransen: jeg kastet tross alt bort tenårene, og den tiden de fleste jenter begynner å eksperimentere og få hjelp av hverandre, til å prøve overbevise meg selv om at jeg var den gutten jeg var født som.

Derfor var det med stor spenning jeg tok med meg Tonje til dette kurset i håp om å faktisk lære noe.

Og lærte jeg noe? Vel, det ble litt mye på en gang og derfor litt overveldende, så selv om jeg fikk med meg en håndskrevet punkt for punkt-liste for sminkerutinen, så er jeg ikke i stand til å gjenta det som ble gjort. Derimot fikk jeg plukket opp en og annen referanse som jeg kan bygge videre på, og som gjør det enklere for meg å vite hva jeg skal spørre om hjelp til fra venninner.

Tusen takk for en fantastisk dag til både Tonje og Make Up Store for en fantastisk dag!

PS! Det er verdt å nevne at premien egentlig bare var gyldig ut 2016 og at vi egentlig skulle dit tirsdagen før jul. Men så ble jeg som kjent syk, og måtte avlyse, men Make Up Store var kule nok til å utsette til denne uka, selv om vi hadde entret 2017!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #sminke #makeup #skjønnhet #beauty #makeupstore #hurra