Endelig fikk jeg opp anlegget mitt i den nye leiligheten min. For som den musikkelskeren jeg er, så er musikk så utrolig mye mer enn bare bakgrunnstøy. Musikk er noe jeg virkelig lytter til uten at jeg nødvendigvis gjør noe annet, og det er lite som slår å bare sette seg godt tilbake, lukke øynene og forsvinne inn i musikken.

Derfor er også en skikkelig stereo en nødvendighet, og etter mye om og men på grunn av en kabel som skulle vise seg å være for kort for den nye stua mi og som derfor måtte byttes ut, tok det noe lenger tid enn planlagt å få den opp. Den nye kabelen måtte skaffes, og deretter klippes til og monteres, noe som egentlig er en enkel jobb når man har riktig verktøy – noe jeg ikke hadde. Men med en vanlig kjøkkensaks og et fargerikt vokabular gikk jeg løs på jobben, og fikk det da til likevel. Et øyeblikk føltes det også godt å leve med illusjonen om å være handy.

Men da jeg etter at jobben var gjort og alle kabler var godt skjult bak den fargerike IKEA-seksjonen min, og jeg skulle sette meg godt tilbake i sofaen og nyte tonene av Supertramp fra det nymonterte anlegget med en iskald colaboks i hånden, merket jeg hvor lenge det var siden sist. Det må ha vært et halvannet år siden minst. I alle fall før eksen og jeg flyttet sammen i mai i fjor.

For mens vi bodde sammen pleiet jeg musikkinteressen ved pc-en, sittende med hodetelefoner i en kontorstol for å ta hensyn til at jeg bodde med noen andre. Det funket jo det også, men det er ikke det samme som å sitte behagelig tilbakelent i sofaen med lyden spredt i rommet fremfor direkte inn i trommehinnene. Jeg merket hvor mye mer jeg nøt musikken nå, og det forklarte hvorfor jeg hørte så mye mindre på musikk det året eksen og jeg bodde sammen. Dette har jeg virkelig savnet uten å egentlig vite det!

Og i det Supertramps Roger Hogdson synger «Give a Little Bit», så kjennes plutselig alt veldig riktig igjen.

#tanker #hverdag #depresjon #angst #psykisk #helse #musikk #supertramp #RogerHodgson #givealittlebit #jegharforferdeligmusikksmak #ikkesant ? #mengienlitenbitduogså #sebanneretsomblinkertilhøyrefordetteinnlegget