I mitt forrige innlegg skrev jeg om hvordan jeg ville overraske kjæresten min når hun kom hjem fra jobb ved å kle meg i jenteklær. For nye lesere kan nok denne setningen fortone seg som ganske forvirrende, og jeg betaler ikke for eventuell krisepsykiatri. Men hun vil helst se meg som jente hele tiden, og derfor er det ganske lett å glede henne når vi er alene. Jeg bare kler meg som den jenta jeg ønsker å være, og det gjør oss begge glade.

Men hun visste at jeg skulle komme på besøk i går, og hun hadde nok en mistanke om at jeg kom til å pynte meg litt for henne. Så jeg bestemte meg for å overraske henne ytterligere. Jeg visste sånn omtrent når hun sluttet på jobb, og jeg vet hvor lang tid hun bruker på å komme seg hjem. Derfor ble valget av overraskelsesmoment naturlig. Jeg skulle lage middag til henne, og sørge for å ha den klar til hun kom hjem. Men hva skulle jeg lage?

Vel, basert på mine begrensede kjøkkenkunnskaper (jeg blir en dårlig kone når den dagen kommer), så måtte det bli en av de få tingene jeg behersker. Valget falt på soppstuing.


Vanligvis steker jeg biffstrimler til, men valgte rett og slett burgere denne gangen. Død ku er død ku…

Jeg har imponert mang en middagsgjest med denne retten, men den er ganske lett å lage, og det mest utfordrende med å lage den er faktisk å holde maska mens du står i kassen og den stakkars ekspeditøren prøver å se forskjellen på alle de forskjellige typene sopp du har plukket ut.

For jeg liker å bruke flere forskjellige varianter, og denne gangen ble det brukt hele fem forskjellige. Sjampinjong, kantarell, portobello, aromasopp og østersopp. Og før du kommenterer at dette høres mye ut, så gjør jeg oppmerksom på at jeg kjøper svært lite av hver sopp. Jeg hadde for eksempel kun en sjampinjong og en portobello, da dette er ganske store sopper. Så her kommer jeg med fem poser med sopp som knapt er fylt opp engang. Jeg er overrasket over at det ikke henger flere bilder av meg på bakrommene på byens dagligvareforetninger med anmodninger om å ikke la denne personen få nærme seg soppavdelingen.

Men så over til selve tilberedingen. I tillegg til sopp trenger du smårettsbacon, løk, fløte, mel og salt og pepper. Mengder og sånt aner jeg ikke, jeg lager det alltid på slump.

Soppen kuttes opp og stekes sammen med bacon og løk i en stekepanne. Når det har stekt en stund tar jeg dette over i en kasserolle og tilsetter fløte, litt etter litt mens jeg rører om. Jeg tilsetter også litt mel for jevningen, og smaker til med salt og pepper like før det er klart for servering. Så er det bare å motta folkets hyllest.

Og det opplevde jeg denne gangen også. Kjæresten min kastet først armene sine rundt meg da hun kom hjem og møtte meg som jenta si ute i entreen, og ble ytterligere omfavnet da hun oppdaget at jeg hadde laget middag. Dessuten synes hun også det var utrolig godt.

Dessverre. Fordi nå forventes det at jeg lager det igjen og ofte…


PS! Jeg vil fortsatt ha tilbakemeldinger på min noe uvanlige (for meg i alle fall) outfit, som jeg skrev om i forrige innlegg. Les og kommenter her.

#transkjønnet #transkjønnethet #middag #sopp #soppstuing #forhold #samliv #ingenfleinsoppher !