Hvorfor er det sånn at de to kjedelige skivene med brød som du avskyr når de ligger i matpakken, smaker så utrolig mye bedre når de blir varmet opp? Og hva er det med ost som gjør at den smaker så mye bedre når den er smeltet? Kort fortalt, ostesmørbrød er en fantastisk oppfinnelse, men selv om jeg har satt til livs en uoversiktelig mengde av varianten med ost, kokt skinke og litt for mye grillkrydder i oppveksten, så har jeg forlengst oppdaget at dette ble for kjedelig i lengden.

Men da jeg ble sulten en sen kveld utenfor butikkens åpningstider, ble jeg nødt til å eksperimentere ut i fra hva jeg hadde tilgjengelig. Den kvelden ble mitt signaturostesmørbrød født, og plutselig var de fire ingrediensene jeg bare tilfeldigvis hadde i kjøleskapet noe jeg nå sørger for å alltid ha; babyleaf salatblanding, dijon sennep, pesto og selvsagt – ost.

Pestoen og sennepen smøres på hvert sitt stykke grovbrød, sennepen i et veldig tynt lag vel å merke sterk som den er, før jeg legger ost og salat mellom dem. Dette varmes så i stekeovn eller mikroovn, avhengig av hvor sulten jeg er og hvor fort jeg føler jeg er nødt til å spise. Og grillkrydderet holder jeg langt unna. Det er nok av smaker i dette fra før.

…og det verste er at det også er vegetarisk…

Hvordan ser ditt ostesmørbrød ut?

#mat #smørbrød #ostesmørbrød #vegetar #wæh #jegsavordet #jegharfaktiskaldrihattgrillkrydderherjegbornå #ikkeidetheletatt