Flere ganger de siste månedene har jeg i blogginnlegg etter blogginnlegg klaget min nød over hvor håpløst det føles å måtte ta igjen tenårene nå, fordi jeg da jeg faktisk var tenåring var for opptatt med å prøve å overbevise meg selv at jeg ikke var transkjønnet, og benekte at jeg følte meg som jente. Dermed fikk jeg aldri lært det andre jenter lærte i tenårene. Som sminke.

For å hjelpe meg på veien ble jeg av noen venninner, noe motvillig, lagt til i et par diskusjonsgrupper på facebook med sminke som tema, henholdsvis Beauty Addicts og Fifty Shades of Makeup.

Nå når det har gått noen måneder må jeg vel innrømme at selv om flere av medlemmene er i en helt annen liga enn en nybegynner som meg og derfor snakker langt over hodet mitt, så er det inspirerende å følge med og jeg har da klart å plukke opp mer her enn jeg noen gang har klart å få ut av en video på YouTube. For du verden så villige de er til å dele av kunnskapen sin!

Men så kom oktober. Med ett merket jeg noe som kanskje best kan beskrives som et paradigmeskifte.

For ikke lenge etter at Ms. October åpenbarte fordelene sine på veggen min, fikk jeg følelsen av å ha entret Bizarro World. Det ble færre spørsmål om tips til en god primer, eller hvilken concealer som har best dekkevne. Plutselig var disse erstattet med spørsmål om hvordan man best kunne få opprevet hud og brannskader i ansiktet. Spørsmål skrevet i fullt alvor.

Jeg var sannelig ikke sikker på om jeg hadde samvittighet til å svare dem…

Slik fortsatte det videre de neste ukene, og jo nærmere Halloween vi har kommet, jo flere monster med betente kutt i både ansikt og nakke, hvor blodet tilsynelatende fløt fritt, har jeg fått bevitne i disse skjønnhetsgruppenes nyhetsfeed. Og jeg har fulgt med i en tilstand blandet av både vantro og fascinasjon, der jeg sitter foran pc-skjermen med vidåpne øyne og underkjeven i fanget.

Jeg mener, se på alt det disse jentene får til med bare litt sminke, latex og en god dose kreativitet. Alle disse har startet der jeg er nå, som usikre nybegynnere foran speilet uten noen som helst anelse om hva de holder på med.

Når disse har klart å komme dit de er i dag, må det da være mulig for meg å lære hvordan man legger en eyeliner?

Så tusen takk til dere, som først har tatt meg inn i varmen og så gladelig delt av kunnskapen deres med en grønnskolling som meg, på en så inkluderende og forståelsesfull måte, og deretter gitt meg et overveldende og skremmende, men til syvende og sist likevel inspirerende innblikk i hva som er mulig bare man øver nok med sminkekosten. Tusen takk skal dere ha!

Men jeg gleder meg likevel til november kommer og jeg kan begynne å plukke opp tips om beste primer igjen.

PS! Hvis du vil like Facebooksiden min, finner du den her *host*

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #sminke #makeup #beauty #skjønnhet #krigsmaling #Halloween