Nelly og jeg har et litt anstrengt forhold. Ikke for det, de har et og annet plagg jeg liker, og det hender da jeg inkluderer dem når jeg en sjelden gang i blant lister opp mine «wants» i et innlegg. Men jammen gjør de ikke en del rart også, sånn som når de beklager at de sender meg et gavekort. Denne gangen har de riktignok ikke kommet med noen beklagelse, men det synes jeg de kunne gjort, sånn som de roter med hodet mitt.

For før helgen dukket det opp en mail fra dem. Og i HTML-modus så mailen omtrent slik som dette ut:


Nelly synes altså at sommergarderoben min trenger en oppgradering, og bruker engelske låneord som «siten» og «styles» til å fortelle meg det. For all del, det har de jo på en måte rett i, og det er jo ikke så lenge siden jeg skrev et innlegg hvor jeg listet opp hele tre kjoler fra deres sortement som jeg faktisk hadde lyst på. Denne mailen kommer nesten så som bestilt at jeg begynner å mistenke dem for å overvåke meg. Men om de synes garderoben min fortjener en oppgradering, hvorfor ikke bare gi meg hele beløpet?

Nei, det er vel for mye forlangt. Såpass forstår jeg også. Jeg skal ikke hisse meg opp over det, særlig ikke når det finnes så mye annet å hisse seg opp over her i verden. Sånn som reklameplakater med asterisker og liten skrift. For jammen legger jeg ikke merke til en her også, like etter der det med store fine bokstaver står «100 kroner til deg». Og i den medfølgende lille skriften står det:

Ja, ok. Det kan kanskje være greit å få med at disse hundre kronene som Nelly ønsker å forære meg, ikke kan heves inn i håndfaste kontanter, men faktisk må brukes i nettbutikken deres. Selv om det forhindrer meg fra å kjøpe en ring formet som et bein til 40 kroner, med mindre jeg kjøper noe for over 60 kroner i tillegg, så gjør ikke meg noe. Jeg har ikke lyst på noen ring formet som et bein uansett, og dessuten er det jo vanlig at man setter en langt høyere sum enn hundre kroner som minstesum for bruk av et gratis gavekort, så egentlig er jo dette ganske generøst. Hurra for Nelly! Så, skal vi se hva annet det står her…


…jaha?

Vel er alt over 500 kroner også over 100 kroner, men ikke alt over 100 kroner er over 500. Dermed har vi med en aldri så liten selvmotsigelse å gjøre, for om jeg handler for 102 kroner så skal jeg i følge det ene utsagnet få bruke rabattkoden, men ikke i følge det andre utsagnet. Jeg er forvirret. Hvilket av dem skal jeg egentlig tro på? Så jeg prøvde å handle for 349 kroner. Og tror du jeg fikk bruke gavekortet mitt…?

…nei, det gjorde jeg ikke. Først da jeg la til 299 kroner i budsjettet fikk jeg lov til å legge inn rabattkoden. Hvilket betyr: Nelly lyger!

Dermed sitter jeg her med valgets kvaler, for jeg har jo ikke lyst til å handle oss noen som prøver å lure meg. Men samtidlig, jeg har et stramt budsjett, og enda strammere klesbudsjett, men trenger absolutt nye sommerkjoler. What to do, what to do?

Når jeg skriver dette er klokken halv sju på kvelden den 19. mai. Rabattkoden går ut om litt over 53 timer…

Sukk…

#shopping #wants #antrekk #outfit #nelly #mote #rabattkode