Nelly.com og jeg går langt tilbake. Helt tilbake til høsten 2012 da de sendte meg en beklagelse for at de sendte meg et gavekort har vi hatt våre disputter, og det er bare et par uker siden sist jeg skrev noen forvirrede ord om en rabattkode som de sendte meg, og som jeg ikke brukte. I ettertid har de selvsagt sendt meg en ny rabattkode fordi de angivelig savner meg og lover meg 100 kroner rabatt hvis jeg handler for over 500 kroner. En kode som ikke kan kombineres med andre tilbud, står det. Og det er vel og bra.

Men så er det det at Nelly har hatt et annet salg gående de siste dagene, hvor de lover 15% rabatt hvis du handler for over 500 kroner, og 20% rabatt hvis du handler for over 1000 kroner. Hva skal jeg benytte meg av? Gavekortet eller salget?

Vel, siden 15 prosent av 500 er utgjør 75 kroner så sier det seg selv at det lønner seg å bruke gavekortet om man ikke har tenkt å finne varer for over 700 kroner. Men så er spørsmålet. Jeg bruker jo å finne et og annet plagg på Nelly jeg liker, men det kan være langt mellom dem. Klarer jeg å fylle handlekurven for varer verdt 700 kroner? Eller klarer jeg i det hele tatt å finne nok plagg til å passere tre nuller slik at jeg får hele 20% rabatt?

La oss lete litt…

Så disse fire kjolene, 229+299+349+299 skal altså til sammen koste 1176 kroner. Perfekt, jeg klarte det! Og 20% av 1176 er 235,2, noe som betyr at den samlede summen etter at rabatten er trukket fra skal bli på 940 kroner og 80 øre, eller 941 hvis de absolutt insisterer på å runde opp til hele kroner…


Say what? 998 kroner? Det er jo ikke 940 kroner og 80 øre. Det er ikke engang 941 kroner. Her er det noe som ikke stemmer. Har jeg regnet feil? Her må jeg se nærmere på handlekurven…


…jeg har ikke ord…

Fordi de altså har dette salget som genererer 15% rabatt til alle som handler for en sum mellom 500 og 999 kroner, så er ikke min sum 1147 kroner. Den er 15% mindre enn denne summen, nemlig 998 kroner, som er to kroner for lite. For å passere 1000-kronersmerket holder det ikke å handle for 1000 kroner, slik de gir inntrykk av. Nelly holder altså ikke det de lover.

Dette er, med andre ord, svindel!

Men jeg har ikke lyst til å gi meg her, og ser etter om de har noe i sortimentet sitt som koster to kroner. Ikke uventet har de ingenting til en så urealistisk lav pris. Men jeg finner noe helt nede i 20 kroner. Og det er en grunn til det…


Likevel, jeg legger denne varen i handlekurven min, vel vitende om at denne varen er på salg og at jeg derfor ikke får noen rabatt på akkurat denne. Men det holder for meg, for nå skal jeg være 18 kroner over den magiske firesifrede grensen. Og ganske riktig, plutselig er ikke summen 998 kroner lenger. Den er heller ikke 1018 kroner. Den er…

Så ja, jeg kom meg ned i 960 kroner. Noe jeg slett ikke er fornøyd med, for jeg hadde jo regnet meg frem til en lavere sum selv, om det ikke hadde vært for at de dataansvarlige har programmert salget dårlig.

Det er da jeg tenker, mon tro om de har slurvet med programmeringen på andre områder også? Jeg finner frem e-posten med rabattkoden på 100 kroner de sendte meg for noen dager siden, fordi de angivelig savnet meg. Den som bare kunne brukes om jeg handlet for over 500 kroner og ikke kunne kombineres med andre tilbud…


…og den virket?!

Så nå sitter jeg her og lurer på om jeg skal bestille disse kjolene, og bikinien jeg kommer til å kaste på første og beste forbipasserende med en gang den kommer, eller om jeg skal skrive et klagebrev til Nelly i håp om å få enda en beklagelse og enda en rabattkode på 100 kroner som ikke kan kombineres med andre tilbud. Men før de rekker og svare er nok salget for lengst avsluttet. For det varer bare til midnatt, i det sekundet mai blir til juni. Så nå aner jeg virkelig ikke hva jeg skal gjøre…

Livet mitt var komplisert nok fra før, Nelly, om ikke dere også skulle rote enda mer med hodet mitt!

PS! Spørrerunden min avsluttes og besvares på søndag. Har du fortsatt noe du lurer på, spør meg her!

#shopping #innkjøp #mote #salg #nelly