Jeg husker da jeg var liten, hvor stas det var å få brev. Og den enorme irritasjonen over at mamma og pappa fikk brev nesten hver dag når jeg nesten aldri fikk noe. En dag ble jeg stor nok til å skjønne hva brevene deres faktisk inneholdt, og da var jeg egentlig glad for å ikke motta så mange brev.

Men å motta elektronisk post, eller «mail» som vi så opplyst kaller det her til lands, har visst ikke den samme sjarmen. Likevel ble jeg litt nysgjerrig da det lå en «mail» og ventet på meg i innboksen i går. Fra Nelly.com. «100 kroner til deg!» sto det i emnefeltet. Virkelig? Dette må sjekkes ut, så med en viss spenning i luften åpnet jeg det vedlagte HTML-dokumentet, for å se om det virkelig skjulte 100 kroner eller et ildsint virus som ville utslette alt innhold på hardisken min og alt øvrig liv slik vi kjenner det. Men her er hva som møtte blikket mitt…

Vi beklager, du har fått 100 kroner til å shoppe for

Jaha? Det var da virkelig ikke noe å beklage, jeg synes det bare er positivt å få penger til å shoppe for jeg. Det er en egenskap jeg deler med de fleste der ute, at vi ikke opplever det som negativt å få gaver, vi synes faktisk det er ganske trivelig, det… åh, det var ikke det dere beklager?


Her begynner jeg å gruble litt. Holdt jeg ut med dem under sommeren? Jeg bruker ikke handle noe særlig på Nelly.com. Men jeg kjøpte vel et par sko der i sommer til svært nedsatt pris. De kom etter noen få dager, og de satt godt på bena mine, og jeg brukte dem hver dag under oppholdet mitt i London, helt til bena mine ikke ville gå med høye hæler lenger og begynte å protestere. Dette beklager de at jeg holdt ut med? Den jevne kundekretsen deres må virkelig ha få utfordringer i hverdagen, hvis de føler det er på sin plass med en unnskyldning etter en slik opplevelse.

Men jeg bruker som sagt ikke handle noe særlig på Nelly.com. Klart, de har noen fine kjoler der, og mye jeg sikkert kunne tenkt meg å gå med. Hvis jeg ikke hadde hatt en mannekropp med manneformer jeg prøver å gjemme bort, noe som er vanskelig så mye hud som de klærne de har i sortimentet sitt blotter, og det på de underligste steder. Og om det er vanskelig å skjule manneformer, så tror jeg de ikke er laget for kvinner med former heller. «Modellen er 178 cm og bruker størrelse x-small» står det i beskrivelsen ved siden av illustrasjonsfotoet. I all verden… Jeg er 170 cm og bruker størrelse her står det host!. Det finnes altså tilfeller av underernæring i den vestlige verden også, og her sender vi millioner av kroner i u-hjelp ut av landet når vi ikke har klart å rydde opp hjemme. En skam!

Men her slår altså min kvinnelige side inn for fullt. Jeg kan ikke la bagateller som at de ikke bruker å ha noe for meg i sortimentet sitt ødelegge for det faktum at de akkurat har gitt meg 100 kroner som jeg kan bruke til å handle hos dem innen søndag. At ingen av plaggene på siden deres koster 100 kroner, utenom noen få stygge plagg i tilbudskroken som ingen vil ha uansett, det er derfor de er så billige, og at jeg dermed også må bruke noen midler i tillegg for å få det jeg sannsynligvis ikke ville ha kjøpt ellers, det er irrelevant. Jeg taper ikke 499 på å kjøpe en kjole som koster 599, jeg sparer jo 100 kroner på det! Det er en kjempedeal.

Så kommer skuffelsen. Når jeg oppdager at lite har forandret seg siden sist jeg var innom Nelly.com. Jeg finner faktisk ingenting jeg har lyst på. Ingenting. Ok, jeg finner noen plagg som koster over tusenlappen, men så dum er ikke engang jeg. At jeg tror at hundre kroner rabatt vil hjelpe mot en sum som i utgangspunktet er firesifret, og sannsynligvis er det etter at rabatten er trukket fra også. Samme hvor mye Nelly.com øverst på siden lokker med et ytterligere gavekort på 50 kroner hvis jeg handler for over 600 kroner.

Og da begynner nedturen. For nå føler jeg at jeg har tapt hundre kroner, og da blir jeg nedstemt og henfaller inn i fristelsen med å søke trøst i importerte sukkervarer. (Åjada, jeg har fortsatt igjen mesteparten av det jeg tok med hjem fra London. Jeg er litt stolt av meg selv sånn sett).

Med et skjønner jeg hvorfor Nelly.com følte de måtte beklage at de ga meg den hundrelappen. Vel, beklagelsen er på sin plass. Det frister å bla opp i en eller annen kontroversiell bok og kaste et par-tre forbannelser i deres retning. Men siden de lover at de får inn nye varer hver dag, venter jeg med å ønske dem kjønnsykdommer til etter søndag, når gavekortet har gått ut, hvis jeg ennå ikke har funnet noe.

Til da får dere ha en fin dag 🙂