Jeg har lenge følt at stemmen min er det siste hinderet mitt for å tørre å gå ut som jente. For jeg kan føle meg så fin og feminin som bare det, med perfekt sminke og et fantastisk antrekk, og føle meg som en en hvilken som helst annen jente der jeg går bortover gaten. Det kan ikke beskrives hvor fantastisk den følelsen er. Men så blir jeg nødt til å åpne munnen og snakke, og avsløre et register av basstoner fra stemmebåndet. Plutselig føles bare alt helt feil.

Nå er det ikke sånn at jeg har veldig mørk stemme. Faktisk regnes den nok som lys til mannstemme å være, men like fullt er den en mannstemme og når jeg står der og føler meg som en jente og hører stemmen min, så føles den også som en blanding av Barry White og Darth Vader. Da hjelper det lite hvor realistisk jeg ser ut som jente, når jeg går rundt og er redd for å snakke for å avsløre at det under skjørtet mitt befinner seg en pikk.

Men hindre er vel til for å overvinnes, og derfor har jeg nå skaffet en slik:

En Blue Snowball mikrofon som skal assistere meg når jeg nå skal forsøke meg på å finne min feminine stemme. For det ligger som kjent mange videoer på internett som viser hvordan MTF transpersoner kan høres ut som kvinner på en overbevisende måte, og jeg har skrevet om dem før. Men siden jeg ikke har vært komfortabel med å gjøre stemmeøvelser med andre tilstede, ble det aldri så jeg prøvde på det da jeg bodde sammen med eksen, bare når jeg en sjelden gang var hjemme alene. Men nå som jeg har egen leilighet og bor alene har jeg nå kunnet ta opp tråden igjen. Og med ny mikrofon i hus blir også oppgaven lettere da jeg kan ta opp meg selv mens jeg gjør stemmeøvelsene og høre om jeg lykkes. For det er nå engang sånn at du oppfatter din egen stemme som mørkere enn den egentlig er.

Men det kommer til å ta tid. For disse øvelsene kan være en påkjennelse for stemmebåndene, og øver du for mye over for kort tid kan du faktisk risikere å ødelegge stemmen fremfor å fikse på den slik jeg ønsker.

Men jeg er i alle fall i gang, og hvem vet? Kanskje jeg begynner å legge ut videoblogger etter hvert?

Kunne det i såfall være av interesse? Fortell meg i kommentarfeltet!

Ikke sponset av verken Blue eller Komplett.no, hvis noen skulle lure på det.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #kjønn #kjønnsroller #stemmetrening #stemme #voice #hverdag #blogg #innkjøp #shopping #data #mikrofon #gadget #woohoo