Etter innlegget mitt om min tidsreise i skogen, hvor jeg påsto at jeg hadde dårlig musikksmak og delte en låt fra en gammel spilleliste på en iPod jeg sist oppdaterte i 2010, var det noen som lurte på hva jeg hører på nå. Så selv om jeg har en mistanke om at dette er noe bare et lite fåtall av mine lesere har interesse av, skader det vel ikke omdømmet mitt å avsløre at musikksmaken min fortsatt er dårlig.

Jeg har en ganske vid musikksmak, selv om mye av det befinner seg innenfor det gitarbaserte, men hvilken sjanger jeg hører på går litt i bølger. Hvis jeg foreksempel er inne i en periode hvor jeg foretrekker progressiv rock, så kan jeg godt finne på å plukke frem gamle favoritter fra forrige gang jeg var inne i en slik periode, som for eksempel Spock’s Beard som jeg delte i det allerede nevnte innlegget om tidsreisen i skogen. I vinter var jeg inne i periode hvor 70-tallets gamle helter som David Bowie, Pink Floyd og Queen fikk god tilgang til øregangene mine, og den ble avløst av perioden jeg er inne i nå hvor det går i band som spiller eller er nært beslektet med såkalt stoner metal. Ikke den mest brutale undersjangeren innen metal som finnes da den er relativt melodiøs, men er likevel karakterisert som temmelig tung og seig med bruk av mye bass. Den er også nært beslektet med doom metal, og derfor vil også noen av låtene som listes opp under også befinne seg mer innenfor denne sjangeren, men dette bryr ikke meg nevneverdig da det ikke er sjangeren, men heller hva jeg føler for akkurat der og da som betyr noe.

Så akkurat nå er det dette jeg hører på:

Orange Goblin – «Heavy Lies the Crown» (2014)

sB5v5OWwmTY

Britiske Orange Goblin tror jeg er mitt favorittband for tiden, og det nyeste albumet «Back from the Abyss» får sammen med 2004-utgivelsen «Thieving from the House of God» mye spilletid hos meg. Jeg har valgt ut en låt fra førstnevnte album, hvis refreng jeg tar meg selv i nynne på stadig vekk. En annen favoritt fra samme album er «Mythical Knives». Verdt å høre på.

Spiritual Beggars – «Treading Water» (2005)

uPuMrc7Yzx8

Ja, jeg delte denne i innlegget om Spotifys ondskapsfulle forsøk på å dytte meg over kanten da jeg var på mitt mest depressive etter bruddet, men jeg må bare si det – dette er en av mine all time favorittlåter uansett sjanger! Men hele Spiritual Beggars’ 2005-utgivelse «Demons» holder høy standard, og hadde jeg skullet starte et nytt band igjen, hadde jeg nok prøvd å få det til å høres ut omtrent sånn som dette. De har utgitt flere album, men dessverre holder de ikke samme høye nivå, selv om de har sine kvaliteter. Men akkurat denne låta går jeg ikke lei av med det første.

Sasquacth – «The Message» (2013)

WW6lNc5Ogcw

Sasquatch er et band jeg nettopp har oppdaget og som jeg derfor ikke har opparbeidet så god kjennskap til ennå. Men deres fjerde og foreløpig siste album har blitt spilt en del i det siste, og særlig åpningssporet «The Message» har falt i smak. Ser frem til å bli mer kjent med bandet og musikken deres fremover.

Brimstone Coven – «Behold, the Annunaki» (2014)

4qi_MR3dFs8

I likhet med Sasquatch er Brimstone Coven et ganske nytt bekjentskap, men jeg har forelsket meg i låta «Behold, the Annunaki». Bandet er nok mer et doom metal-band enn et stoner metal-band, men det får være en diskusjon jeg overlater til sjangeronanistene.

Cathedral – «Carnival Bizarre» (1995)

IawTPDJxDR4

Albumet «The Carnival Bizarre» fra britiske Cathedral befinner seg i større grad enn Brimstone Coven et sted i grenseland mellom stoner og doom metal, men har uansett for lengst blitt en klassiker blant metalfans uansett sjanger. Ikke det albumet jeg har spilt mest i det siste, men tittelsporet og «Night of the Seagulls» fra samme album har høy status hos meg.

Så, hva mener du? Synes du jeg har like dårlig musikksmak som jeg påstår, eller er noe av dette innenfor hørbarhetens grenser? Og hadde du noen som helst glede av dette innlegget?

Fortell meg det i kommentarfeltet!

#musikk #favoritt #metal #stoner #doom #orange #goblin #spiritual #beggars #sasquatch #brimstone #coven #cathedral