Vi er allerede kommet halvveis ut i januar 2017, og da jeg tittet i arkivet mitt for i fjor slo det meg at siden jeg har vært syk, har jeg ennå ikke hadde oppsummert hvordan 2016 hadde behandlet meg på min vei ut av skapet. «Alle» snakker jo om hvilket forferdelig år 2016 var, men var det virkelig så ille for meg og min utvikling?

2016 ble kanskje ikke ble like bra som jeg så for meg da jeg så optimistisk i starten av januar skrev at det var store sjanser for at dette ble året jeg sto frem og ble Emilie på heltid. Likevel skjedde det ganske mye annet som var viktig for min utvikling.

For dette var året jeg poserte i min første bikini på stranda, noe som gjorde at bloggen fikk omtale i flere aviser og ga meg en nominasjon til Sunn Fornuft-prisen. Det var året jeg for første gang tok toget tur-retur Trondheim – Oslo som jente, hvor jeg i nesten en hel uke gikk ut som jente hver dag, og en av dagene dro jeg også i et møte med en av mine tidligere oppdragsgivere i jenteuttrykk.

Dette var også året da jeg for første gang var ute på byen som jente, hvis vi ikke regner med de gangene jeg har vært på lukkede arrangementer. Jeg fikk prøve meg som fotomodell og bli med opp i et fireseters Cesna-fly. Jeg satte meg ned på et spisested på Solsiden i Trondheim og informerte leserne mine om at jeg satt der nå, hvis noen ville hilse på. At ingen kom skyldes vel at det var litt kort varsel. Jeg turte endelig begynne å kjøpe sminke til meg selv og be om butikkpersonalet om hjelp, og jeg har ikke tallet på hvor mange restaurant og kinobesøk jeg har gjennomført som jente dette året.

Men viktigst av alt: 2016 var året jeg sto frem som transkjønnet på jobben, og ikke minst året da jeg dro til London med familien min og lot foreldrene mine få møte datteren sin for første gang! Og jammen avsluttet også foreldrene mine året ved å gi sin første julegave til meg hvor det sto «Til Emilie» på gavelappen.

Jeg synes 2016 virket som et bra år jeg?

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #2016 #oppsummering #kavalkade #utvikling #depresjon #psykisk #helse #angst #synesdettehargåttveienjegda #synesikkedu ?