Nå skal jeg gjøre noe du kanskje ikke kommer til å like. Jeg skal gjøre noe som nesten er tabu her til lands. Jeg skal gjøre noe som hever flere øyenbryn enn rasistiske bemerkninger. Jeg skal klage på været.

Den siste tiden har det nemlig sola stått på sitt heteste og gitt oss flere dager med temperaturer over 30 grader på det varmeste. Og jeg liker det ikke! Men før du kommer med standardfrasen «du skal ikke klage når vi for en gangs skyld har så fint vær», hør på meg et par sekunder, så skal jeg forklare hvorfor jeg ikke akkurat er i mitt ess når ildkula på himmelen får fritt spillerom uten innblanding fra skyene i sommermånedene.

For det første, så takler jeg varme svært dårlig. Jeg er laget for et mye kaldere klima, og går ganske lettkledd om vinteren vil noen si. Gradestokken skal være så langt nede på minussiden at den klatrer ned fra veggen og legger seg i hi for vinteren før jeg tar på meg en genser. T-skjorte funker hele vinteren for meg. Så jeg har ikke det beste utgangspunktet, men i tillegg så er jeg altså transkjønnet med begge bena langt inne i det uventilerte skapet. Dette hjelper heller ikke på min situasjon.


Skulle gjerne likt å bruke den her litt mer i sommer…

For hva er det jeg ser overalt på disse varme sommerdagene? Jeg ser sommerkjoler. Lette, behagelige sommerkjoler, og jeg ser jentene som går med dem, og føler en sterk misunnelse. Så sterk at den i flytende form ville svidd av ganen til alle som hadde vært dumme nok til å bruke den som tacosaus, for hvorfor skulle de bruke den som tacosaus, når det faktisk finnes salsa. Hva hadde ikke jeg gitt for å kunne tatt på en av de lette sommerkjolene mine i denne sommervarmen. De henger jo på rekke og rad i skapet mitt allerede, klare til bruk, og jeg bruker dem også når jeg er hjemme hos kjæresten min, og har muligheten. Men det er utenfor den sosiale normen å gjøre det, og derfor gjør jeg det ikke offentlig. Jeg er født som gutt, og må gå i gutteklær, som ikke er i nærheten av så lette og luftige. Og jeg har kjent det, at svetten manifesterer seg og renner ut av de åpne slusene fra svettekanalene, når kjolen forsvinner og erstattes med en t-skjorte og dongeribukser, når jeg skal hjem etter å ha tilbragt noen timer sammen med dama mi hjemme hos henne.

Men så har jeg jo gjort det ekstra vanskelig for meg selv, siden jeg jo tillater meg selv å være den jenta jeg ønsker å være i alle fall når jeg er alene eller med venner jeg stoler nok på til å tørre å la dem se meg slik. Derfor har jeg gjort ting som å endre på utseendet mitt for at jeg skal se mer ut som en ekte jente når jeg er jente. Jeg har for eksempel shavet leggene mine. Jeg er veldig stolt av leggene mine, de utgjør den mest feminine delen av kroppen min, sammen med øynene mine, og jeg liker hvordan de ser ut i sin hårløse tilstand. Når jeg har på meg jenteklær. Men i gutteklær? Da ønsker jeg ikke at verden skal se at jeg faktisk fjerner hårene fra bena mine, eller fra under armene. Dermed er shorts utelukket, og du ser meg heller aldri i bar overkropp, og derfor ser du meg heller ikke på badestranda om sommeren.

Derfor går jeg i stekvarmen i nøyaktig det samme jeg går kledd i om vinteren, t-skjorte og dongeribukser, og avgir enda mer svette, mens sommerkjolene henger i skapet mitt på kleshengerne, og shortsen fortsatt ligger i butikken fordi jeg ikke ser poenget i å kjøpe den. I mens kaster jeg et ekstra misunnelig på de som er født som jenter og får gå i de luftige plaggene som både jeg og de liker best på slike dager. Særlig når faktisk ser noen i en kjole jeg har maken av i skapet hjemme, og som jeg gjerne skulle gått med selv, slik jeg gjorde for noen dager siden. Alt dette fordi jeg kun tør å tillate meg selv å være jente når jeg er innenfor visse, trygge rammer, og derfor gjør varmen mer utfordrende og tyngre å takle når jeg er utenfor disse rammene og ikke tør å være meg selv.

Men… om alt går etter planen så kommer jeg tilbake om noen dager med et innlegg hvor alt kanskje snur seg. Så er du en fast leser, titt innom igjen de neste dagene. Er du ikke en fast leser, men ble nysgjerrig, trykk «liker» på facebooksiden min eller følg meg på bloglovin. Jeg vil ikke si så mye ennå om hva jeg planlegger…

…men jeg tror det blir en lilla kjole…