Du var nok allerede smertelig klar over det, men det er bare en uke igjen til julaften nå. Som hvert år ble jeg bedt av opphavet om å skrive ønskeliste, og denne ble som vanlig preget av audiovisuell underholdning, herunder film, musikk og spill, men også en del bøker, fordi litteratur er tøft og du burde lese flere bøker. Men det var noe som glimret med sitt fravær, nemlig klær, smykker og andre ting som det er vanskelig å føre på en ønskeliste når mottakeren ikke godtar deg som noe annet enn en gutt.

Så derfor lager jeg en slags ønskeliste, vel vitende om at jeg neppe får noe som helst av det jeg skriver her uansett. Det fine med det er at da kan jeg egentlig ønske meg akkurat hva som helst. Jeg trenger ikke tenke på at noen faktisk skal bruke denne lista for å finne en gave til meg. Men det er også det litt triste…

Men i en verden hvor jeg hadde klart å leve livet mitt som jente i offentlighet, så hadde ønskelista mi per i dag sett omtrent slik ut.

Denne måtte selvsagt med, selv om jeg har på mange måter slått den fra meg, og jeg har kjøpt en kjole som lignet litt og som jeg er kjempefornøyd med. Pluss at min venninne Margrethe jo har kjøpt denne kjolen, og hvor kult er det å ha helt like klær som venninna si, selv om hun bor flere mil unna?

På nyåret må vi gå ut på en date sammen i de nye kjolene våre, ikke sant, Margrethe?

Se kjolen her

La gå, det ville gått med tre kongolesiske statsbudsjett (nesten) på å kjøpe denne kjolen. Men helt siden jeg viste dem frem i et tidligere innlegg med semi-wants fra Nelly.com, har de sørget for at jeg får den opp på skjermen min hver gang jeg har vært på en side hvor de har dedikert reklameplass til blant annet Nelly.com. Så de lar meg ikke glemme den, og dermed heller ikke det faktum at den faktisk kan brukes til mer enn bare fest. Hvis jeg hadde hatt noen rike venner til å kjøpe den i julegave til meg da.

Se kjolen her.

…jeg venter fortsatt på at en viss venninne skal dra frem strikkepinnene og strikke en slik kjole til meg. Selv om det er like lite troverdig som at jeg kommer til å få denne i julegave. Men man kan alltids drømme.

Se kjolen her.


Fordi denne genseren/kjolen er i lilla, som jo er en av de diggeste fargene som finnes, men også fordi den i all sin enkelhet har nesten uendelig med muligheter. Dessverre utsolgt fra nettbutikken til Gina Tricot, men lar ikke det stoppe meg fra å føre opp dette på den urealistiske ønskelista mi.


Jeg satte for en tid tilbake sammen et antrekk i H&Ms virtuelle prøverom, hvor jeg tok utgangspunkt i dette skjørtet, som jeg jo hadde falt så til de grader for. Når jeg allerede har genseren jeg brukte der, så kunne jeg tenkt meg skjørtet også…

Se skjørtet her. Skjønt, de har flere størrelser tilgjengelig på H&M på Mercur i Trondheim, så jeg på lørdag.


Fordi hodeskaller er tøffe, og hodeskaller kombinert med blomster gir det et tøft, men feminint uttrykk. Akkurat sånn jeg liker det, så da er dette en skalle jeg kunne tenkt meg å ha tinglende rundt halsen min… selv om det var en usedvanlig ubehagelig setning å skrive…

Se smykket her

Jeg har fortsatt ikke hull i ørene, og lite tyder på at jeg kommer til å få det med det første. Men jeg vil fortsatt ha pynt i ørene, og da er disse ringene i gull et fint alternativ.

De finner du her.

Og det er disse i svart også, sånn for variasjonen sin del.

Og disse finner du her.

…og selvsagt. Den kjolen som jeg alltid kommer tilbake til, men som jeg aldri kommer til å få. Både fordi jeg ikke er i stand til å finne den i min størrelse, og fordi jeg ikke får meg selv til å kjøpe noe som jeg aldri kommer til å få brukt…

…men herregud, så fin den er…

Og helt til slutt, det mest realistiske på listen…

Dette har jeg strengt tatt ingen grunn til å skrive opp på ønskelista over «jenteting». Men jeg er i ferd med å få absinenser fordi jeg snart er tom, og har bestemt meg for å spare de få jeg har igjen til julaften… noen som har tenkt seg til London?

Noe du kunne tenkt deg å kjøpe til meg, hvis du hadde hatt råd?