Da var det på tide med litt vareopptelling igjen, for i dag fyller bloggen min 15 måneder, eller 1 år og tre måneder om du synes dette høres bedre ut. Siden bloggen min ble opprettet 18. september i fjor, har jeg hver tredje måned gått gjennom arkivet for å trekke frem de beste innleggene i løpet av de siste tre månedene, siden siste vareopptelling.


Men for noen måneder det har vært! For samme dag som forrige gjennomgang reiste jeg til London for andre gang, og akkurat som året før gikk jeg under hele oppholdet kledd som jente. Vel, minus en dag da, men det bryr vi oss ikke så mye om. Rett etter dette dro jeg for første gang ut på byen som jente i min hjemby Trondheim, noe jeg gjentok en måned senere. Alt dette inspirerte til flere gode innlegg, som både VG og Nettavisen snappet opp og linket til. Dermed er det også i denne perioden jeg føler at bloggen tok av, og jeg ble ekstra inspirert til å holde på.

Men selv om den kanskje beste perioden i bloggens historie har vært i løpet av de siste tre månedene, og det derfor har vært veldig mange gode innlegg, så har jeg valgt å gå ned fra de ti beste til de fem beste. Rett og slett fordi jeg føler det ville blitt for mye ellers. Men hvilke har jeg valgt ut som mine beste denne gangen?

1. Mitt liv som deltidsjente – til nå

Jeg kunne ikke valgt et annet innlegg. Men det er ikke bare fordi det er det innlegget som både VG og Nettavisen linket til fra forsidene sine, men det er kanskje det beste innlegget jeg noen gang har skrevet i denne bloggens historie. Det var et bestillingsverk fra VG etter innlegget om min første bytur som jente i Trondheim, som de synes ble litt vanskelig å forstå når det ble tatt ut av bloggens kontekst, og derfor ba de meg skrive et innlegg om historien fra den dagen jeg oppdaget at jeg ville være jente og frem til kvelden jeg gikk ut på byen i jenteklær for første gang. Det var et ganske omfattende tema, og derfor vanskelig å fatte seg i korthet, få med det vesentlige og samtidlig skrive noe underholdende og fengende. Derfor er dette det beste innlegget jeg noen gang har skrevet, og derfor fikk jeg oppmerksomhet i to aviser samtidlig. Måtte det skje igjen.


Fra forsiden av vg.no den 8. oktober i år. Gøy!

2. Da jeg ble stoppet i tollen

Ingen av reiserapportene mine fra London er på denne listen, selv om perioden jeg nå velger innlegg fra startet samme dag som vi reiste dit. Derimot har dette innlegget fra hjemkomsten og mine opplevelser fra tollkontrollen på Trondheim Lufthavn Værnes klart å finne veien inn. Psykologen min har bedt meg om å vende fokuset mitt mer utover fordi jeg grubler så mye og derfor lett faller inn i depressive tanker og forsvinner inn i meg selv. Med dette innlegget har jeg gjort akkurat det hun har bedt meg om å ikke gjøre, for her er fokuset i høyeste grad innovervendt. Men det er det som gjør det så bra, når vi følger frykten og de fortvilte tankene jeg følte der jeg sto og så på at tolleren så gjennom kofferten min, som var full av sminke og dameklær. Det er nok derfor Nettavisen linket til dette også.

3.. Ja, jeg har silikoninnlegg

Nettavisen linket derimot ikke til dette innlegget. Kanskje fordi jeg åpnet dette innlegget med en advarsel om toppløsbilder. Men jeg vet ikke om dette var av humoristiske årsaker, eller fordi jeg synes det var så ubehagelig å faktisk ta de bildene, der jeg sto med naken overkropp mens kjæresten min knipset i vei. Jeg hadde det absolutt ikke noe godt der jeg sto, men man må vel ofre seg litt for kunsten. Dessuten ble det jo et morsomt innlegg, og det ser ut som jeg hadde det litt morsomt også mens vi holdt på å ta disse bildene.


4. Er jeg mindre ekte enn rosabloggerne?

Nettavisen linket altså ikke til det forrige innlegget om silikoninnleggene mine, men de linket til dette. Og da de gjorde det, brukte de et av bildene av meg hvor jeg poserte i bare bh-en, som opprinnelig ble tatt til forrige innlegg på denne listen. Jeg skal innrømme at jeg ikke akkurat var så glad for å se meg selv avbildet halvnaken på forsiden av Nettavisen, men jeg godtok det både fordi det var et godt illustrasjonsbilde til bloggen og fordi det var et blikkfang som kanskje provoserte noen der ute. Jeg synes også dette innlegget tar opp noe veldig viktig. Hvorfor er jeg så falsk, når rosabloggerne holder på med nesten det samme? Jeg tror riktignok ikke bloggen min har noe svar, men det er mye mer interessant for meg å gi leserne noe å tenke på også.

5. I dag er det ikke gøy å være jente og Den perfekte julekjolen vs. den uperfekte kroppen

Ok, dette blir kanskje litt juks når jeg åpner med å si at jeg skal kutte ned til fem, og så kommer jeg her med to innlegg på samme plassering. Men jeg føler disse to ganske ferske innleggene på en måte henger sammen. For de handler om det samme, og de tar for seg noe som ikke bare jeg som er født som feil kjønn plages med. Dette er noe de fleste jenter sliter med minst en gang i løpet av livet, og mest sannsynlig flere ganger også, nemlig jakten på den perfekte kjolen. Hvorfor skal det være så vanskelig å finne noe som både passer og ser bra ut? Klart, jeg kan sitte her og syte over at det er vanskelig fordi jeg har guttekropp og det derfor er bortimot umulig å finne klær som får meg til å se feminin ut. Men sannheten er at vi jenter kommer jo i alle størrelser og fasonger. Så handler disse to innleggene virkelig om hvor vanskelig det er å være transkjønnet, eller handler de om hvor vanskelig det er å være jente generelt? Igjen, jeg gir ingen svar. Det får du finne ut av selv.

Som sagt synes jeg at bloggen har vært inne i en god periode de siste tre månedene, selv om den kanskje har slakket litt av nå i det siste både på grunn av datakræsj og førjulstress. Men jeg har flere tema jeg ønsker å ta opp fremover. Noen kommer til å få deg til å trekke på smilebåndet, og noen kommer til å provosere. Men forhåpentligvis håper jeg at de aller fleste kommer til å utfordre deg og få deg til å tenke. Utenom når jeg skriver om outfits og shopping selvsagt. For om du finner slike innlegg utfordrende å lese, spørs det om du ikke bør prøve å legge et puslespill med Hello Kitty-motiv i stedet.

Resten kan se frem til innleggene som havner i en tilsvarende liste den 18. mars.

PS! Hva synes du om at jeg kuttet ned til fem i stedet for ti innlegg? Og er det noen innlegg fra de siste tre månedene du savnet? Gi et lite pip i kommentarfeltet under!

#transkjønnet #transkjønnethet #bestof #liste #besteinnlegg #simplythebest #betterthanalltherest #betterthananyone #hvorforsitererjegtinaturnerplutselig ?