Så var det min tur til å lage middag igjen, og kreativ som jeg er gikk jeg selvsagt for det samme som sist jeg viste frem middagsmåltidet vårt i bloggen. Hvorfor ikke, egentlig. Det smaker ikke så verst, og for meg som hater å lage mat så krever det ikke all verdens anstrengelse heller. Men jeg oppgraderte likevel retten noe siden sist:

For sannelig har det ikke åpenbart seg en liten klatt med noe udefinerbart på tallerkenen. Dette er rett og slett hjemmelaget soppstuing, noe som er mye lettere å lage enn det høres ut som. Det lager seg faktisk nesten av seg selv.

Det du gjør er å hakke opp sopp i biter. Hvilken sopp du bruker, det er litt opp til deg. Jeg brukte en blanding av sjampinjong, portobello og kantarell. For hei, det nærmer seg høst og da er kantarellen tilgjengelig i butikken! Dette freser du opp i en panne sammen med bacon, eventuelt uten bacon hvis du absolutt ikke vil ha bacon i, men jeg vil ha bacon i. Etterpå tar du dette over i en kasserolle og heller fløte over, og rører rundt med ujevne mellomrom. Smakes til med salt og pepper.

Ikke trenger du ha det sammen med ostesteaklets heller. Det fungerer sammen med de fleste typer kjøtt. Men denne gangen ble det ostesteaklets fordi det var det vi hadde lyst på i dag. Og som alltid, steaklets serveres med kapers og en liten skive sitron. Er du ekstra modig, legger du også på noen skiver ansjos oppå. Pommes fritesen ved siden av krydrer jeg som vanlig med salt, og med litt dill for å få mer farge på retten.

Neste gang: Svidd Grandiosa…

#middag #mat #fôr #spise #hverdag #steaklets #snitzel #opphøgde #poteter #pommesfrites #chips #kapers #sitron #hjemmelaget #soppstuing #sopp #dill #jegkommeraldritilåblimatblogger #aldrisierjeg