La det bli offisielt. Emilie har herved gitt etter for lesernes krav (hei, Siri!), selv om hun sa klart og tydelig fra om at hun ikke hadde tenkt å dele flere innlegg i sjangeren «dette hadde vi til middag i dag». Både fordi jeg hater å lage mat, og fordi det da vil komme frem hvor ensidige og kjedelige vi er i matveien. Men når leserne (hei, Siri!) spør så pent, så kan jeg ikke si nei. I alle fall når jeg ikke kommer på noe annet å skrive om faktisk klarte å lage noe som både smakte godt og i tillegg så fargerikt ut.


For nok en gang var utgangspunktet det samme som det er mer eller mindre hver dag. Verken kjæresten min eller jeg hadde lyst eller ork til å lage middag, og da er alltid faren stor for noe grått og trist på tallerkenen, tilsatt en smak av konserveringsmiddel E250. Men så ble jeg jo minnet på at hei, det nærmer seg høst, og det betyr at det er kantareller å få kjøpt i butikken. Dette ble utgangspunktet mitt da kjæresten min og jeg ruslet inn på Meny, og ikke lenge etter hadde vi også funnet salat og paprika. Rød paprika vel å merke, i og med at kantarellen er gul og salaten er grønn, og jeg er for et fargerikt fellesskap. Bruken hadde vi fortsatt ikke bestemt, og vi vurderte å lage pitapizza med disse ingrediensene. Men da pitabrødene var funnet i frysedisken, spurte jeg om vi ikke heller skulle fylle pitabrødene med alle disse ingrediensene, sammen med en løvbiff?

Slik ble det, og hjemme ble kantarellen og paprikaen stekt sammen med restene av en pakke smårettsbacon som hadde ligget siden jeg lagde soppstuing, og derfor måtte brukes før den utviklet gjeller og begynte å snakke hedmarksdialekt. Deretter ble dette lagt til side mens løvstekene ble raskt kremert på hver side, med et lite dryss salt og pepper over seg. Så ble løvstekene fordelt i hvert sitt pitabrød ved hjelp av en stekepinsett for å lettere holde dem sammen. Tomrommet som ble til overs ble så overfylt av kantarell, paprika, salat og bacon, at pitabrødet sendte noe tilbake på tallerkenen i det jeg skulle ta bildet over.

Av en eller annen grunn har jeg for vane å servere pitabrød i kaffefilter, noe jeg har lært av mamma. Men jeg er ikke helt sikker på hvorfor, for om det begynner å renne av løvsteken gjennom et av hullene som alltid oppstår i bunnen av pitabrødet, så er ikke akkurat kaffefilter kjent for å holde på fuktighet…

Men godt var det, og ikke minst lettvint.

#middag #mat #fôr #spise #hverdag #kantarell #sopp #løvstek #løvbiff #paprika #salat #bacon #pita #prikkingivenstrehånd