Selv om de har vist seg å være populære, er det lenge siden sist jeg skrev et innlegg om mat her i bloggen. Men siden jeg ikke trives særlig godt på kjøkkenet, var det stort sett eksen som sto for matlagingen den gangen. Jeg for min del bisto med å kutte grønnsaker, før jeg tok bilder og skrev måltidet i bloggen etterpå. Etter at det ble slutt mellom oss i april og jeg flyttet for meg selv, har det altså ikke vært så mange spennende måltider å skrive om.

Men så en dag stakk mamma innom, etter å ha ryddet i fryseren hjemme, hvor hun hadde funnet et stykke entrecôte av kalv som hun tenkte jeg skulle få. Dermed lå det an til biffmiddag, men jeg kjente at jeg ikke var så lysten på standardtilbehøret pommes frites og bernaisesaus. Så hva skulle jeg ta i stedet?

Dette var noe annet enn «ANTREKÅ MED POMFRI OG BÆRNE» som mine sambygdinger her i Trondheim sier.

Etter å ha rett og slett googlet «tilbehør til biff», fikk jeg opp asparges med fransk sennep som et alternativ og det hørtes spennende ut. Derfor kjøpte jeg en bunt med fersk asparges, noen passe store sjampinjonger og litt babyleaf-salat. Dijonsennep hadde jeg i kjøleskapet fra før. Jeg gjorde det enklest mulig og etter å ha skrellet aspargesen stekte jeg alt på en gang i samme panne. Vel, ikke salaten da.

Etter steking fikk også kalvebiffen litt hvitløksmør på toppen, og aspargesen et lite lag med fransk sennep. Jeg sente MMS til mamma og pappa av den ferdig danderte tallerkenen samme kveld, og jeg fikk svar fra pappa som påsto at han kunne kjenne lukta fra bildet, og at den hadde gjort ham sulten.

Dette ble kanskje ikke noe innlegg om hverdagsmat, men når det engang er så lenge siden sist jeg postet et matinnlegg er det greit å poste noe litt skikkelig. Dessuten var det gøy å prøve biff med litt annet tilbehør, og jeg skal hilse og si at det frister med gjentakelse av smørstekt asparges med dijonsennep, for det viste seg å være ypperlig tilbehør til kalvekjøtt. Jeg merker jeg blir sulten igjen av å skrive dette innlegget og se på bildene.

Hva med deg? Ble du sulten av dette innlegget? Og har du savnet matinnleggene mine?

#mat #middag #kalv #biff #entrecote #asparges #sopp #sjampinjong #dijon #sennep #faenheller #idagskaljegbestillepizza !