Om cirka to måneder reiser kjæresten min og jeg på vår andre jentetur til London sammen. Det er kanskje unødvendig å si at vi gleder oss. Vi gleder oss så mye at vi knapt klarer å vente, og da vi i går var vitner til at det ble tilberedt fish and chips på både Masterchef Australia og Gordon Ramsay’s Kitchen Nightmares i TV-ruta, så var det gjort. Vi bare måtte ha en porsjon fish and chips hver. Men hvor får man tak i en slik rett i Trondheim?

Det måtte selvsagt bli det nærmeste man kommer en klassisk brun engelsk pub i Trønderhovedstaden. Nemlig Lille London.

Lille London Pub i Trondheim. Illustrasjonsfoto hentet fra uit.no

Så dit dro vi. Begge har vært der før, men aldri sammen, og selv om jeg har spist der et par ganger så har jeg aldri prøvd noe annet enn burgerne deres. Så jeg var litt spent da jeg gikk opp til disken og bestilte to fish and chips. Fish and chips kan være fantastisk godt, men det finnes også mange dårlige varianter der ute. Hva kom vi til å få servert denne gangen?


Men da den kom måtte jeg trekke på smilebåndet. Dette så jo akkurat riktig ut, med fisken og chipsen servert i avispapir, slik ekte fish and chips skal serveres. Eller i alle fall i etterligning av avispapir, men de får i alle fall god karakter for denne lille detaljen. Etter å ha tatt en liten bit måtte jeg smile mer. Dette var jo nesten det samme som vi fikk servert på Gigs i London da vi var der i september, og de er anbefalt i flere reiseguider for sin utgave av fish and chips. Kjæresten min mente til og med den var bedre, selv om jeg ikke er så sikker på om jeg er enig i det. Men det var i alle fall veldig godt. Retten ble servert med remulade, sitrusvinagrette og en syrlig råkostsalat. Og dette betalte vi bare 99 kroner per porsjon for!

Det eneste jeg har å utsette på måltidet var at lokalet var fullt av lerret og prosjektorer som viste kunstløp, og jeg finner kunstløp omtrent like spennende som å se på at maling tørker. Men er det OL, så er det OL.

Så om man befinner seg i Trondheim, så er ikke nødvendigvis London så langt unna, om det er fish and chips man er ute etter. Men det fikk meg ikke til å glede meg noe mindre til jenteturen vår om to måneder!

#London #Lillelondon #Trondheim #fishandchips #fishnchips #mat