Som sagt tidligere er ikke akkurat nederlenderne først og fremst kjent for sitt kjøkken, og når du går rundt i Amsterdam sentrum på jakt etter et sted å spise, vil du i hovedsak støte på argentinske steakhouses, pizzeriaer og asiatiske restauranter. Men da jeg var i Amsterdam med en kompis for fire år siden ble jeg anbefalt et sted som serverte Nederlands nasjonalrett, og ikke noe annet. Da jeg nå skulle tilbake til Amsterdam, denne gangen med kjæresten min, la vi egentlig ingen planer om hva vi hadde lyst til å gjøre eller hvor vi skulle spise. Med et unntak. Jeg ville tilbake til The Pancake Bakery.

Så dit dro vi. To ganger!

The Pancake Bakery ligger ved kanalen Prinsengracht, litt utenfor det typiske turistområdet, skjønt Anne Frank-museet er bare noen hundre meter unna. Men siden stedet har et godt rykte og er anbefalt i flere reiseguider, er det en fin blanding av både fastboende og tilreisende som spiser her.

Lokalet er forholdsvis lite, og til tider, særlig i helgene, kan det være lang kø utenfor for å få bord. Første gang vi spiste her var en lørdag, og da ventet vi i nesten en halvtime utenfor i en kø som bare vokste bak oss. Men da vi var tilbake på tirsdag var det nesten ingen andre gjester der, og vi fikk bord med en gang.

Når det kommer til menyen, så har ikke The Pancake Bakery noe annet å tilby enn pannekaker. Likevel er menyen veldig variert og første gang du får den i hendene er det nesten så du lurer på om de ikke har begått en feil og gitt deg menyen fra pizzeriaen rundt hjørnet i stedet. Det er også en del kombinasjoner som kan virke litt merkelige, noe kjæresten min fikk oppleve da hun bestilte en såkalt «Indonesian», pannekake med kylling, løk, sopp og vårløk med peanøttsaus. Det holdt med to tygg, før hun måtte sende den tilbake til kjøkkenet og heller be om en ny pannekake med litt mindre vågal topping. Denne falt heldigvis i smak.

Min pannekake fra vårt andre besøk på The Pancake Bakery: Pannekake med bacon, løk, sopp, skinke og ost. Vi glemte rent å ta bilder første gang vi var der, men det var jo så godt at vi hadde ikke noe i mot å dra hit igjen. Men selv om det var veldig godt, hadde jeg ikke sjanse til å klare å spise opp alt.

Alt i alt, om du liker pannekaker, så bør du stikke innom The Pancake Bakery om du er i Amsterdam. Men med mindre du bare tilbringer helgen der, vil jeg anbefale å holde deg unna på helgedagene og heller spise der på en hverdag slik at du slipper den lange køen som kan oppstå utenfor.

Se hjemmesiden til The Pancake Bakery her

#reise #Amsterdam #Nederland #opplevelse #mat #pannekake #jentetur