I dag på Valentine’s day, årets mest klissete dag, skal vi passende nok ta for oss noe skikkelig klissete. For hva skriker vel mer Valentine’s day enn hjerter og søtsaker? Og om vi kombinerer disse to så får vi Love Hearts. En rull på 51 gram med flate drops med komprimert bruspulver som passer like godt til 14. februars rituelle markering av kjærligheten, i regi av handelstanden, som den passer som supplement til Barne-TV på lørdag for de aller yngste.

Eller er det virkelig sant? For når vi tar oss tid til å lese hva som faktisk står på dropsene kan vi jo spørre oss – hva er det egentlig vi fôrer ungene med?

For første gang på en halv evighet kjøpte jeg en pakke Love Hearts i anledning Valentine’s Day. Til meg selv vel å merke, i og med at jeg har klart å havne i et forhold med noen som ikke liker Love Hearts, merkelig nok. For selv husker jeg fra oppveksten dette godteriet med glede som noe søtt og uskyldig, med koselige beskjeder påskrevet, og derfor så jeg frem til en nostalgisk tidsreise inn i barndommens rike med dette innkjøpet. Og det kunne jo bli et koselig innlegg i bloggen til Valentine’s day også, så derfor tok jeg uten noen drops og la dem sammen for fotografering.

Det var da jeg så det. For tidligere har jeg jo bare lest beskjedene adskilt hver for seg, og da har det virket uskyldig nok. Men nå som jeg fikk se dem i sammenheng ble jeg sjokkert. Det jeg fikk se var ikke bare en oppfordring til seksuell underkastelse – det var direkte kvinnediskriminerende!

Det første jeg trekker ut av pakken er en oppfordring om å skjemme bort. Jeg har selvsagt lest nok sinnafeminist-propaganda til å forstå at det å «skjemme bort» bare er en annen betegnelse for det å innta en passiv rolle som mottaker og gjøre seg avhengig av partneren sin, fremfor å ta livet i egne hender og styre det selv. Men her oppfordrer altså godteriprodusenten til å oppgi kontrollen til partneren sin. Makan! Men den seksuelle tilnærmingen jeg snakket om innledningsvis? Den åpenbarer seg etter at jeg har dykket videre ned i rullen…

For her triller de ut, drops etter drops, med påskriften «Only you», «I surrender», «My doll», «My all» og «Yes dear». Noe forenkelt og oversatt kan dette altså tolkes som «Ja kjære, du og bare du er alt for meg og jeg overgir meg selv til deg». Her er med andre ord veien til seksuelt misbruk kortere enn lista over overholdte valgløfter fra FrP, i det som fremstår som en tydelig oppfordring til total underkastelse og selvutslettelse av verste sort, og en hjernevask som kunne fått selv Christian Grey til å rødme sjenert i femti nyanser. Og dette er en mann som har fått flere reaksjoner i media i det siste i forbindelse med filmatiseringen av bok-trilogien han opptrer i.

Mens dette derimot, går ikke bare rett under radaren – men vi lar til og med barn få fri tilgang på det fra godteriavdelingen i en hvilken som helst dagligvareforretning?

Det bør være unødvendig å komme med en egen oppfordring om boikott, men jeg gjør det likevel, og helt utilslørt: Si nei til undertrykking. Si nei til overgrep. Si nei til Love Hearts.

…men det smakte ikke så verst da.

PS! Husk spørsmålsrunden min!

#valentine #feminisme #kjønn #kjønnsroller #sex #samliv #overgrep #fiftyshadesofgrey #50shadesofgrey #lovehearts60år #ogjaforresten #jegtullerbare 😉