Den femte dagen av vårt Londonopphold var i shoppingens tegn, og derfor satte vi kursen til fots til Oxford Street, via Tottenham Court Road. Nå skulle det brukes penger!


Dagens outfit: Slik valgte jeg å gå kledd denne mandagen.

Men det ble stort sett så vi brukte føttene for å bevege oss bortover denne handlegaten. Kanskje fordi vi allerede hadde brukt så mye penger i Camden Market, og kanskje fordi butikkene i Oxford Street ikke appelerer like mye til oss to som nettopp Camden gjør. I fjor skrev jeg også at Top Shop skuffet meg og at jeg hadde forventninger om å finne noe fint der. Det gjorde jeg også i år, men gikk også denne runden ut uten et eneste plagg. Jeg fikk derimot kjøpt litt sminke, i form av foundation og concealer.


Da vi kom til Oxford Circus, valgte vi å gå ned Regent Street i stedet for å fortsette bortover Oxford Street, og vi hadde selvsagt et mål med dette. Hamley’s. Verdens beste leketøysbutikk, over 250 år gammel, spredt over seks etasjer. Jeg tror kjæresten min og jeg må ha vært litt av et syn der vi sprang mellom hyllene. I denne butikken endte jeg også opp med å legge igjen det største enkeltbeløpet jeg har brukt i løpet av hele turen. Jeg betalte £170 for dette Lego-settet.


Jeg vet, jeg er ekstremt nerdete til tider. Men hjemme på hotellrommet skulle det vise seg at esken er større enn kofferten min. Lurer veldig på hvordan jeg skal få det med meg hjem, men det skal jeg nok klare å finne en løsning på i løpet av kvelden når vi skal pakke sammen sakene våre.

Etter å ha fortsatt ned Regent Street endte vi opp ved Piccadilly Circus. Vi var slitne av å gå og jeg hadde mye å bære på, og vi bestemte oss derfor for å ta undergrunnen tilbake til hotellet. Der fikk vi dessverre en ubehagelig overraskelse, da vi oppdaget at et overvektig og uhøflig rasshøl av en mann hadde lurt oss på Victoria Station, ved å ikke selge oss et ukespass på undergrunnen slik vi ba om, men et klippekort. Mannen i billettluken ved Piccadilly kunne ikke gjøre noe fordi vi jo ikke kunne bevise at det var det vi hadde bedt om da vi ankom Victoria Station på onsdag, så da ble det så vi bare fylte opp klippekortet ytterligere. Veldig surt, og det satte en stor demper på det gode humøret. Vi dro tilbake til hotellrommet hvor jeg straks forfattet et klagebrev til selskapet. Forventer ingen reaksjon fra dem, men det får jeg i alle fall ikke om jeg ikke klager.

Da vi hadde fått roet oss ned, gikk vi ut igjen, denne gangen for å finne noe å spise. Kjæresten min hadde siden vi begynte å planlegge turen insistert på at en kveld skulle vi spise sushi, og da på et sted hvor man setter seg ved en disk med et belte foran seg, hvor de forskjellige sushibitene kommer rullende forbi. Jeg er ikke spesielt glad i asiatisk mat, og har aldri spist sushi før fordi jeg hadde en mistanke om at jeg ikke kom til å like det. Men fordi jeg elsker kjæresten min så mye som jeg gjør, så sa jeg at denne kvelden skulle vi spise sushi, og vi gikk igjen bort til Brunswick Centre. Etter denne kvelden kan jeg konstantere at jeg nok hadde helt rett i mine mistanker, og kjæresten min har lovt meg å ikke tvinge meg til å spise sushi igjen, men er veldig glad for at jeg gjorde dette for henne.

I dag skal vi igjen forsøke oss på naturhistorisk museum for å se på dinosaurer, og hvis vi rekker det, et par butikker i Oxford Street vi ikke fikk sett ordentlig på i går. Men vi må trekke oss tilbake litt tidligere i kveld, så vi får tid til å pakke. Vi må nemlig sjekke ut fra hotellet senest klokken 11 i morgen.

Av samme grunn kan det hende at det tar noen dager før rapporten fra dag seks kommer. Men hvem vet, kanskje jeg kjeder meg på Gatwick og finner et trådløst nett? Så titt innom likevel