Dag to i London ble i heftigste laget for meg, både i forhold til negative kommentarer fra forbipasserende fordi jeg gikk i jenteklær, og fordi det ble veldig mange inntrykk på en gang. Jeg var faktisk så sliten at da jeg våknet i går morges spurte jeg kjæresten min rett ut. «Blir du skuffet dersom jeg velger å gå ut som gutt i dag?». Svaret hennes var at jeg måtte ikke presse meg selv til noe jeg ikke kom til å klare. Så slik ble det, og derfor har jeg ingen outfitbilder å vise i dag, i og med at jeg ikke vil vise bilder av hvordan jeg ser ut til daglig i denne bloggen.


Siden vi ikke fikk gjort så mye i Camden Market dagen før, dro vi like godt tilbake dit i går for å ta siste rest. Eller skal jeg heller si, besøke Camden Market, siden vi dagen før knapt fikk skrapt overflaten av hva som fantes der. Jeg skal innrømme at jeg underveis savnet det å gå rundt som jente, og det å ikke bli møtt med «hello, girls» i hver bod og butikk vi gikk inn i. Men på en måte var det greit at jeg ikke gikk ut som jente denne dagen.

For på undergrunnen på vei til Camden fikk vi en overraskende beskjed over høytaleren om at sporet på Northern Line nord for Euston var stengt i helgen på grunn av vedlikehold, og at vi derfor måtte gå av på Euston og ta buss den siste strekningen. Siden jeg er litt mer sårbar når jeg går kledd som jente, så krever det veldig mye av meg for å holde fokuset på rett sted da. Dermed ville en slik situasjon, hvor vi ble nødt til å lete opp en dårlig merket holdeplass for buss for t-bane, blitt flere ganger mer utfordrende for oss om jeg hadde valgt å gå ut i jenteklær denne dagen, hvor vi i tillegg var slitne fra før.

Men vi klarte da å kose oss likevel, og brukte faktisk en hel dag i Camden, og fikk shoppet en hel del. Eller i alle fall kjæresten min, som også denne dagen fikk fylt et par poser. Riktignok ikke bare ting til seg selv, men også et par gaver til familien sin. Jeg kjøpte ikke så mye selv. Men jeg fant det jeg hadde som mål for turen, nemlig å finne en kjole til bursdagen min om noen måneder. Og selv om jeg altså gikk kledd som gutt denne dagen, så betyr ikke det at jeg ikke utfordret meg selv, for jeg tok den med inn i prøverommet og prøvde den på før jeg kjøpte den.


Vi var også innom butikken hvor jeg kjøpte den røde Hell Bunny-kjolen min i fjor denne dagen også, fordi jeg hadde sett på en kjole der dagen før som jeg var usikker på. Det var dessverre bare en igjen i min størrelse, og glidelåsen var ødelagt, så jeg var usikker. Det vil si, selve glidelåsen var i orden, men håndtaket var brukket av. Da vi spurte ekspeditrisen om de hadde flere igjen, så svarte hun at det hadde de dessverre ikke, men henvendte seg til kjæresten min, sa at de kanskje kunne få til litt rabatt og spurte om hun vil prøve den likevel. Kjæresten min ble stille og visste ikke helt hva hun skulle svare. Jeg tok derimot ordet og sa «actually… this dress is for me». Hun så på meg og sa bare «Oh, do you want to try it on then?».

Og det gjorde jeg, og hun fant frem flere underskjørt til meg som hun mente kunne passe sammen med kjolen. Men uansett hva jeg prøvde sammen med den, så ble kjolen for kort for meg. Dessverre. Ekspeditrisen beklaget og sa at det nok var «because you’re a little taller than other girls», selv om jeg hadde på meg gutteklær. Dette reddet dagen min, så jeg hadde nesten dårlig samvittighet for å forlate butikken uten å kjøpe noe.

Etter en liten runde i området for å finne ut hvor holdeplassen hvor buss for t-bane gikk fra, igjen elendig merking, dro vi for å finne noe å spise. I dag hadde vi lyst på pizza, så etter en liten tur opp på hotellrommet, hvor jeg gikk online for å finne anbefalinger på gode pizzarestauranter i området. Vi fant en som virket spennende, og etter å ha studert kartet og vandret i ti minutter-kvarter fra hotellet vårt, fant vi den bortgjemt i en bakgate, nesten tom for folk. Vi fryktet det verste, men gikk inn likevel og bestilte hver vår pizza. Men vi ble positivt overrasket.


Kjæresten min liker å ta bilder av mat på skrå. Denne gangen glemte vi derimot å ta bilder med en gang, så jeg var godt i gang med andre stykke da dette bildet ble tatt.

Tilbake på hotellrommet insisterte kjæresten min på at jeg skulle prøve på meg kjolen jeg kjøpte tidligere denne dagen, og da den var på, spurte hun om jeg ikke kunne ta på meg de sorte pumpsene mine i tillegg så hun fikk mer inntrykk av kjolen som en del av et antrekk.


Litt skuffet over meg selv at jeg ikke klarte å gå ut som jente, men jeg tror virkelig jeg trengte denne timeouten etter den vanskelige andredagen i London for å samle krefter. For skal jeg være ærlig, så tror jeg ikke at jeg hadde klart å bruke en hel dag i Camden i går om jeg hadde måttet gå ut i jenteklær denne dagen, utslitt som jeg var. Når jeg skriver dette er jeg fortsatt ikke påkledd, fordi jeg straks etter at jeg har trykket publiser skal en tur i dusjen. Etter dette skal jeg kjenne litt på om jeg er klar for å prøve meg ute som jente igjen.

Jeg håper jeg er det.