Etter å ha sett på rutetidene og funnet ut at jeg kom til å være fremme i Kristiansund i fire-tiden, skjønte jeg at jeg kom til å bli sulten i løpet av timene etter ankomst. Derfor spurte jeg Mala, en av mine lesere gjennom mange år, som jeg visste befant seg i Kristiansund nå i påsken, om hun visste om et bra lokalt spisested i sentrum, og om hun hadde lyst til å slå følge. Hun foreslo noe hun kalte «Brasseriet» – Bryggekanten Brasserie & Bache Bar.

Som navnet avslører ligger Bryggekanten helt ute på kanten av havna, med idyllisk utsikt til de fire øyene som utgjør Kristiansund. Konseptet er todelt med en finere restaurantdel med en meny som skifter hyppig etter hvilke lokale råvarer som er tilgjengelige, og det litt mer jordnære brasseriet hvor de har både pizza og hamburger på menyen. Men også her er lokale råvarer i sentrum, og selv om det var en noe forenklet meny under mitt besøk, sannsynligvis på grunn av påsken, passer det meg utmerket når jeg jo ønsker å teste ut det lokale.

Derfor ble det kanskje litt anti-klimatisk at det som fristet mest på menyen for både Mala og meg, var en hamburger med kjøtt levert fra Trondheim Slakterhus…

Burgerne i Kristiansund smaker like godt som burgerne vi har hjemme i Trondheim…

Når det er sagt var burgeren helt fantastisk, hvor jeg merket både sylteagurken og rødløken veldig godt, og jeg må også legge til at BBQ-sausen som ble servert ved siden av var magisk. Jeg savnet riktignok en eller annen form for fries ved siden av, da poteter aldri har vært en favoritt hos meg når de ikke kommer i fritert form, men det blir egentlig bare pirk og et bevis på at man ikke kan tilfredsstille alle. Det finnes jo mange der ute som av en eller annen grunn foretrekker poteter over fries. Jeg kommer aldri til å forstå dem.

Men alt i alt er jeg veldig fornøyd med besøket mitt, og siden burgeren jeg fikk var akkurat slik jeg liker den, kan jeg trygt anbefale dette stedet videre om du skulle forville deg inn i Kristiansund og være på utkikk etter en matbit. Prisen kan kanskje oppfattes som litt stiv, men det var den verdt, og jeg kommer gjerne tilbake om anledningen byr seg. Kanskje jeg da får testet noe annet fra den ordinære menyen?

Tusen takk for anbefaling, Mala, og takk for mat, Bryggekanten!