Om du synes det har vært litt lite aktivitet i bloggen denne uka, så har det en ganske naturlig forklaring. Men denne gangen er det kjæresten min som har hatt det vanskelig, og siden jeg jo håper på en nominasjon til prisen for Tidenes Beste Kjæreste, når den deles ut ved dommedag, så må jeg jo prøve å stille opp når hun føler verden ikke samarbeider. Så får blogg bare være blogg.

Men siden hun har det litt tungt akkurat nå, og vi begge hadde fri i går, bestemte jeg at dette skulle bli en kosedag for bare oss to. Jeg så også nødvendigheten av å forlate leiligheten, selv om hun var sliten og ikke orket så mye. Vi fikk heller finne en aktivitet som ikke krever så mye av oss fysisk. Det endte med at vi bestemte oss for den velbrukte middag og kino-oppskriften, og sjekket kinoprogrammet for å se om det var noe som fristet. Etter litt diskusjon kom vi frem til at det var egentlig bare en film begge kunne tenke oss å se, nemlig Maleficent.

Siden det begynner å bli en stund siden filmen hadde premiere og den er i ferd med å fases ut, har den gått ned til bare en visning per dag, klokken 15:15. Dette gjorde ikke bare at vi måtte snu den tradisjonelle middag og kino-oppskriften på hodet ved å spise etter filmen, fordi det ble for tidlig å spise før. Men jo tidligere på dagen en forestilling er, jo større sjanse er det for at kinosalen er full av små prepubertale vesener ute av stand til å holde munnen lukket. Dette gjør at kinoopplevelsen gir ordet surroundlyd en helt annen betydning.

Illustrasjon: Arild Midthun, egenhendig rappet fra denne artikkelen.

Smatting og orddiaré til tross, så var dette en positiv opplevelse. Jeg har et blandet forhold til tegnefilmen Tornerose fra 1959, rett og slett fordi tittelrollens totale mangel på personlighet gjør at jeg finner den ulidelig kjedelig. Men filmens skurk, Maleficent, er kanskje Disney-universets beste skurk noensinne, og derfor hadde jeg vel et slags håp om at historien ville bli mer interessant sett fra nettopp Maleficents synspunkt. Jeg vet ikke om det var en god fe eller noe som oppfattet dette, men jeg fikk i alle fall ønsket mitt oppfylt. Det bygger kanskje på den samme historien, men det er gjort en god del forandringer som gjør historien og figurene mye mer interessante. Aldri før har de tre feene som tar seg av Tornerose vært så håpløse oppdragere som de fremstår i denne filmen. Jeg koste meg skikkelig, og vil når som helst si at jeg foretrekker filmen Maleficent foran klassikeren Tornerose.

Det stoppet riktignok ikke kjæresten min fra å nærmest fly ut fra kinosalen med et stort smil om munnen, i retning Platekompaniet for å finne nettopp Tornerose på DVD, etter filmens slutt. Jeg føler nesten for å si at de heldigvis var utsolgt for denne, men vet jo at den kommer til å komme i hus på et senere tidspunkt uansett, da vi jo samler på klassikerserien til Disney. Men denne gangen gikk vi ut tomhendte.

I stedet gikk ferden til Nordre gate og TGI Friday’s.

Dette er hva jeg bestilte fra TGI Friday’s meny. Men siden jeg helt glemte å ta bilde av maten, henter jeg like godt bildet fra nettopp den nevnte menyen. Det var like godt som det ser ut.

Der bestilte jeg to stykker grillet indrefilet med et stykke fritert blåmuggost, potetmos og soppsaus, mens kjæresten min gikk for BBQ Spareribs med coleslaw. Vi greide nesten å skrape tomt fatet og måtte innrømme til servitøren da han kom for å rydde at selv om det var utrolig godt, var det nå vanskelig å få plass til mer. Men han fikk protester fra oss begge da han antydet at vi kanskje ikke var så interesserte i å se på dessertmenyen når vi var så mette. For selvsagt skulle vi se på dessertmenyen. Det endte med at vi bestilte henholdsvis brownie med iskrem, og en popcorn brownie sundae. Etter å ha latt kortautomaten deres ta et solid jafs av bankkontoene våre for maten, satte vi kursen hjemover. Begge med en hånd plassert på den litt for overfylte magesekken sin. Men vi var glade og fornøyde med dagen vi hadde hatt sammen.

Og jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk kjæresten min til å smile og glemme hvor urettferdig verden har føltes i det siste. I alle fall for noen timer. Men jeg håper og tror at disse timene kan påvirke humøret hennes, og gjøre det lettere for meg å lokke frem smilet hennes på nytt de neste dagene også.

Oppdrag utført. For nå.

#hverdag #blogg #forhold #samliv #kjæreste #film #maleficent #tgi #fridays #mat